23948sdkhjf

Kongens Punkt

Tirsdag tages det første spadestik til boligbyggeriet Kongens Punkt i Kanalbyen i Fredericia

Kongens Punkt

Boligtyper og faciliteter : 29 senioregnede boliger, 12 familieboliger, 29 ejerlejligheder samt café, fælleslokale, p-kælder med 80 pladser

Størrelse : 7.810 m 2 i alt

Arkitekt : Skala Arkitekter A/S, Horsens

Bygherre : Boligkontoret Fredericia og STB Byg A/S

Totalentreprenør : STB Byg A/S

Rådgivende ingeniør : Niras

Investor : STB Byg A/S

Formidling : Boligkontoret Fredericia

Kanalbyen i Fredericia udvikles i partnerskab mellem Fredericia Kommune og Realdania By & Byg.

På det eksakte punkt, som Frederik den 3. i 1650 besluttede at gøre til centrum for udvidelsen af hele Fredericia, bygges nu ’Kongens Punkt’. 

Et moderne boligbyggeri, som kommer til at bestå af en blanding af ejerlejligheder, almene familieboliger i to plan og senioregnede almene lejligheder.

- Jeg glæder mig til, at vi nu kan imødekomme den store efterspørgsel på seniorboliger med attraktive fælles faciliteter, som vi oplever i vores forening Senior Bo Fredericia. Og det er et stort plus for hele byggeriet, at vi kan kombinere seniorboligerne med attraktive almene familieboliger og ejerlejligheder, der alle kan få gavn af den smukke beliggenhed for enden af Frederiks Kanal, siger Finn Muus, direktør i Boligkontoret Fredericia, i en pressemeddelelse.

Børn og ældre sammen
STB Byg, der både er entreprenør for hele byggeriet og investor bag ejerlejlighederne, ser gode perspektiver i udviklingen af Kanalbyen:

- I Kongens Punkt vil børn, unge og ældre bo og færdes side om side med direkte adgang til kanaler og grønne områder og udsigt til Lillebælt. Vi synes, at det er et fantastisk byggeri, som vi tror på vil tiltrække mange forskellige typer mennesker og dermed også vil bidrage til hele udviklingen af Kanalbyen, siger adm. direktør Jens Winther.

I stueetagen placeres en café med udsigt til den nyetablerede Frederiks Kanal og under huset etableres en P-kælder. Der indarbejdes tre tagterrasser og et fælleslokale til de senioregnede boliger.

Naboen bliver Frederikshuset med 54 lejligheder, som blev indtaget i 2017.

Der er i det hele taget godt gang i byggeriet i Kanalbyen, hvor der også bygges 57 lejligheder og et stort kontorhus i Sønder Voldgade Kvarteret. Næste projekt forventes at blive andelsboligerne ’Bådhusene’ som også skal ligge i Sønder Voldgade Kvarteret.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14