23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Arbejdskraften er den ubekendte

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

At det går godt i dansk erhvervsliv, vidner de nyeste tal over ledige lager- og produktionsbygninger, som portalen Ejendomstorvet.dk offentliggjorde i denne uge. For vi skal mere end 10 år tilbage i historien, før der var så få tomme lager- og produktionslokaler som nu.

Efterspørgslen indikerer, at der er godt gang i produktionen hos danske virksomheder, og når det regner på præsten, drypper det som bekendt ret ofte på degnen. Og degnen er i dette tilfælde bygge- og anlægsbranchen, der kan konstatere, at efterspørgslen efter nye erhvervsbygninger stiger - ikke bare i de kommende år, men sikkert også på kort sigt. Og her er ikke medregnet de renoveringer og udbygninger af produktionsapparatet i mange industrivirksomheder, som sikkert også vil komme.

Optimismen ser da også ud til for alvor at have indfundet sig i bygge- og anlægsbranchen, hvor Danmarks Statistiks såkaldte sammensatte konjunkturindikator nu ligger på nul efter 10 år i minus.

Dermed tyder alt på, at bygge- og anlægsvirksomhederne får alvor er ved at komme ud af finanskrisens skygge, og de forhåbentlig kan begynde at se fremad og ansætte flere folk. Tilpasninger af kapaciteten, som vi så med fyringerne hos MT Højgaard i denne uge, kan man ikke helt undgå. Men det ødelægger ikke billedet af, at branchen er på rette vej. Det kræver dog, at virksomhederne fortsat kan finde og ansætte de rette medarbejdere. Det er her den store ubekendte fortsat befinder sig. Og den er ikke ubetydelig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328