23948sdkhjf

ABC udvider produktion i Litauen - nu i egen fabrik

ABC Pavilloner har siden 2006 produceret moduler og pavilloner i Litauen, og det har vist sig at være en stor succes.

Efterspørgslen på den danske virksomheds specielle præfabrikerede løsninger er nemlig stigende, og derfor har byggevirksomheden nu valgt at etablere fast produktion i landet for at dække Østersølandene.

Den midtjyske virksomhed ABC Pavilloner, der producerer pavilloner og moduler til udlejning og salg, har efter flere års arbejde i Litauen netop valgt at købe og bygge produktionsfaciliteter i byen Klaipeda. Det sker som følge af en positiv udvikling i virksomheden og ikke mindst en øget efterspørgsel på modulbyggeri i Østersøregionen.

Fra lejet til ejet
- Hidtil har vi arbejdet ud fra lejede lokaler i Litauen, men nu slår vi os ned fast med vores egen fabrik. Det skyldes blandt andet, at mange har fået øjnene op for udlejningsmoduler til især kontorlokaler, og inden længe forventer vi også, at det offentlige i højere grad vil vise interesse, da der eksempelvis er mangel på børnehaver flere steder i de baltiske lande. Det betyder også, at 2018 bliver året, hvor vi starter en mere aggressiv salgs- og markedsføringsindsats i Litauen og de øvrige baltiske lande, meddeler ABC Pavilloners direktør, Kjeld S. Facius, og fortsætter:

- Der er også andre fordele ved den faste etablering i landet. Eksempelvis ligger byen placeret få kilometer fra havnen ud til Østersøen, hvilket giver gode muligheder i forhold til logistik. Derudover er der højt kvalificeret arbejdskraft til rådighed, hvilket er forholdsvis nemt for os at tiltrække, da der er mangel på arbejdspladser inden for byggebranchen i Litauen. Det er således en win-win-situation både for lokalområdet og for os som virksomhed.

Den nye produktionshal er på godt 4.600 kvadratmeter, og her kan ABC Pavilloner producere omkring 80-100 kvadratmeter bolig om dagen alt afhængigt af kompleksitet og bemanding. I alt vil 20 mand være beskæftiget, mens der vil sidde fem mand i administrationen. Kjeld S. Facius forventer dog, at det antal vil stige væsentligt inden udgangen af året.

ABC Holding A/S
ABC Holding ApS rummer en række helejede datterselskaber, der tilsammen udgør koncernen. Det gælder:
  • ABC Pavilloner A/S, Silkeborg
  • ABC Jord & Kloak A/S, Silkeborg
  • ABC Inventar A/S, Silkeborg
  • UAB Baltic Modules, Klaipeda Lithauen
  • Dansk ABC Ejendomme A/S, Silkeborg
  • Dansk ABC Ejendomme 2013 A/S, Silkeborg
  • UAB Danish ABC Group, Klaipeda, Lithauen

Stor ordre til Sverige
- Det går godt på salgssiden, og vi får mange store ordrer i hus. Derfor forventer vi også, at der i slutningen af 2018 sidder omkring 30-35 mand i produktionen og seks i administrationen.

Produktionsfaciliteterne forventes at være klar til ibrugtagning i maj 2018, og allerede nu har ABC Pavilloner fået en stor opgave i ordrebogen, der skal bygges på den nye fabrik. Den indebærer 25 campinghytter, som skal leveres af tre omgange og sendes til Sverige.

- Vi har arbejdet på at komme ind på det svenske marked i tre-fire måneder, og det er nu lykkedes os. Det skyldes blandt andet, at vi har indgået et samarbejde med et svensk arkitektfirma, der virkelig ser fordelene i vores måder at bygge på. Derudover håber vi også på, at vi fra Litauen kan øge vores markedsandel i Letland, slutter Kjeld S. Facius meddelelsen fra firmaet.

Store investeringer
Licitationen har forsøgt at få en uddybende kommentar. Det har Kjeld S. Facius ikke ønsket. Men i forbindelse med en omtale af selskabets regnskab den 8. januar, sagde han:

- Som koncern har vi haft et udmærket år. På pavillondelen har vi dog brugt mange ressourcer på at udbygge vores produktion i Klaipeda i Litauen, og vi har brugt mange kræfter på at klargøre vores nye fabrik i Engesvang, hvor vi jo har overtaget Siemens produktion dér.

ABC Pavilloner beskæftiger i alt cirka 100 medarbejdere på fire forskellige adresser. Heraf ligger tre af dem i Danmark, hvor hovedproduktionen ligger i Engesvang nær Silkeborg.

ABC selskaberne

ABC Holding ApS som er hovedselskab i koncernen, havde i regnskabet 2016-17 et bruttoresultat på 15,5 mio. kroner, hvilket er 800.000 kroner mindre end året før. Årets resultat lå på 9,8 millioner kroner, hvilket er omtrent det samme som året før. I datterselskabet ABC Pavilloner A/S, hvor de danske aktiviteter ligger, var der et beskedent overskud på 400.000 kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125