23948sdkhjf

DF vil forbyde engelske skolenavne

Folketinget skal nu beslutte, om skoler må hedde Next eller Learnmark. Der er gået inflation i den engelske syge, mener partiet

Dansk Folkeparti har fået nok af smarte navne.

Partiet vil derfor sætte hælene i overfor de uddannelsesinstitutioner, der har taget fancy engelske navne som Zealand Business College, Next eller Learnmark.

Med et beslutningsforslag, vil partiet derfor pålægge regeringen at gennemgå reglerne for navngivning af uddannelsesinstitutioner og komme med forslag til, hvordan det kan sikres, at uddannelsesinstitutioner får danske hovednavne.

- Det er ren Erasmus Montanus, men med engelsk i stedet for latin, når uddannelsesinstitutioner kalder sig Next eller Learnmark, fordi man tror, det er smart, siger Dansk Folkepartis folkeskoleordfører, Alex Ahrendtsen.

Nødvendig indblanding
Han forklarer, at beslutningsforslaget er et led i en gammel DF-mærkesag, der skal sikre det danske sprog.

- Det er nødvendigt at sende et signal om, at vi bor i Danmark, og at uddannelsesinstitutioner kommunikerer på dansk og til danskere. Her er det selvfølgeligt vigtigt, at de har et dansk navn, siger han.

Men er det virkelig noget Folketinget skal blande sig i? Er det ikke op til de enkelte uddannelsesinstitutioner at finde deres eget navn?

- Vi er desværre nødt til at blande os. Der er simpelthen gået inflation i den engelske syge, og derfor vil vi nu have ministeren til at se på reglerne, så vi kan sikre, at uddannelsesinstitutioner har danske hovednavne, siger Alex Ahrendtsen.

Hvorhen?
Licitationen - Byggeriets Dagblad har før beskrevet, hvordan det også faldt det socialdemokratiske folketingsmedlem Mattias Tesfaye for brystet, at en række tekniske skoler har taget engelske navne.

Dengang sagde han til avisen, at navneændringerne er et udtryk for, at man skammer sig over, at være den man er. Ved at pakke ting ind i engelske fraser glemmer man, at det er på de skoler, man tager en håndværksuddannelse.

Det argument kan Alex Ahrendtsen godt følge.

- Når en skole kalder sig Next tænker man automatisk - hvorhen? Det er kun på grund af snobberi, at man tager sådan et navn, siger ordføreren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188