23948sdkhjf

Schmidt Hammer Lassen bliver del af Perkins+Will

Konsolideringen fortsætter med uformindsket styrke i arkitektbranchen.

Schmidt Hammer Lassen Architects bliver nu en del af det amerikanske arkitektfirma Perkins+Will, der beskæftiger flere end 2.000 medarbejdere på verdensplan.

I en pressemeddelelse fra Schmidt Hammer Lassen betegner adm. direktør Bente Damgaard opkøbet som en ”en fantastisk mulighed”:

- Sammenlægningen med Perkins+Will gør os i stand til at opretholde denne essentielle del af vores identitet, samtidig med at vi opnår en organisatorisk styrkelse i form af support, teknologi og spændvidde, siger hun.

Stiftende partner Bjarne Hammer oplyser til Building Supply, at Schmidt Hammer Lassen videreføres som et selvstændigt brand under Perkins+Will.

Således vil der som udgangspunkt ikke være ændringer i opgavesammensætning eller i ledelsen af det danske arkitektfirma. 

- Men vi får nu en tilknytning til en virksomhed, der er større vores, og en mulighed for at arbejde inden for deres netværk og dermed positionere os stærkere internationalt. Når Perkins+Will har valgt at købe os, er det et udtryk for en anerkendelse af dansk arkitektur som noget, der er interessant at positionere i en større sammenhæng, siger Bjarne Hammer. 

Som led i overtagelsen indtræder de syv Schmidt Hammer Lassen-partnere i partnerkredsen bag Perkins+Will.

Det er det fjerde markante opkøb i den danske arkitektbranche i år, hvor både Gottlieb & Paludan og Årstiderne Arkitekter har fået svenske ejere i henholdsvis ÅF og Sweco, mens Site Arkitekter er blevet en del af KPF Arkitekter.

Læs mere om Schmidt Hammer Lassen og Perkins+Will i Licitationen - Byggeriets Dagblad torsdag.

Opdateret 24. januar 2018, klokken 11:30 med udtalelse fra Bjarne Hammer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125