23948sdkhjf

Opkøb: Nu vil Taasinge Elementer også tilbyde stål

Nyt forretningsområde bliver et selvstændigt selskab med egen fabrik.

Taasinge Elementer, der producerer præfabrikerede tag- og facadeelementer i træ, har overtaget rettighederne til et nyt system af præfabrikerede byggeelementer i stål, der går under navnet Nordic Build.

Årsagen er, at kunder i stigende omfang efterspørger en præfabrikeret løsning i uorganiske materialer, og det vil Taasinge Elementer nu imødekomme:

- Vi har altid været meget stærke, når det gælder præfabrikerede løsninger i træ og ser her en mulighed for at få et ben mere at stå på. Vi har organisationen, vi har kompetencerne, og derfor er det nærliggende, at det er os, som nu lancerer en uorganisk, præfabrikeret løsning, siger direktør Martin Tholstrup.

Nordic Build skal tilbydes som en løsning i de tilfælde, hvor Taasinge Elementers træbaserede systemer kommer til kort:  

- Det åbner helt nye muligheder for os i byggeprojekter, hvor der stilles ekstraordinære krav. Når det kommer til lufthavne, hospitaler eller byggerier i medicinalindustrien, er det relativt sjældent, at der projekteres med træbaserede løsninger. Derudover er der bygherrer, som af den ene eller den anden grund ikke ønsker at bygge med træ, forklarer Martin Tholstrup.

Patenterede klikløsninger
Nordic Build og er opfundet af arkitekten Nikolai Kjær, der har arbejdet på udviklingen af systemet i ti år, blandt andet i samarbejde med Rockwool. Han fortsætter nu som udviklingsdirektør for det nyoprettede Nordic Build A/S, hvor Allan Nykær Rosenhøj samtidig er ansat som salgschef.

Nikolai Kjærs byggesystem består i korte træk af bærende sandwichelementer i stål, der let, hurtigt og med stor fleksibilitet kan opbygges til komplette råhuskonstruktioner med de højeste normer inden for tæthed, isolering, fugtresistens og brandsikkerhed.

Alle typer af beklædning kan efterfølgende, uden brug af værktøj og med skjult montage, klikkes på råhusets profilunderlag – udvendigt såvel som indvendigt. Nordic Build har fået patent på blandt andet en række klikløsninger til montering af beklædningen og til samling af elementerne uden kuldebroer.

50 ansatte inden for to år
Taasinge Elementer er netop nu på udkig efter egnede produktionsfaciliteter, og hvis alt går vel, kan de første lette konstruktioner i stål sendes ud til kunderne i årets anden halvdel.

- Vi skal have opbygget en ny organisation og etableret en fabrik til produktion af elementerne. Vi har ikke defineret lokationen endnu, men forventer at være i produktion i andet halvår, fortæller Martin Tholstrup.

Han ser store muligheder inden for lette konstruktioner i stål og tror på, at det nye selskab om to år kan beskæftige i hvert fald 50 ansatte.

- På længere sigt kan det blive lige så stort som vores øvrige forretning. Præfabrikerede elementer i træ udgør cirka 12 procent af det samlede marked. Resten er beton og tegl. Så der er nok at tage af, siger Martin Tholstrup.

Det er Taasinge Elementers andet opkøb på to måneder. I december overtog virksomheden Ugilt Savværks elementafdeling med 40 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14