23948sdkhjf

Dansk Boligbyg opfører daginstitution i Kolding

Den kombinerede vuggestue og børnehave bliver delvist opført af genanvendelige byggematerialer

Byggeriet af en ny daginstitution med genanvendte byggematerialer fra Koldings gamle kaserne begynder i løbet af foråret.

Et totalentreprenørteam bestående af Dansk Boligbyg A/S, tegnestuen Pluskontoret A/S Arkitekter MAA og ingeniørfirmaet Moe A/S har i konkurrence med fire andre team vundet opgaven med at opføre den kombinerede vuggestue og børnehave, der får plads til cirka 240 børn, 10 gæstehuspladser til dagplejebørn og 60 ansatte.

- Vi har fået fem projekter på højt niveau, og det har været et privilegie at skulle vælge mellem fem kompetente projekter, alle med meget spændende bud på fremtidens børneinstitution. Der bliver noget at glæde sig til, når institutionen står færdig i slutningen af næste år, fortæller formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Kristina Jørgensen (DF) i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

Tidligere kaserne rives ned
Institutionen skal opføres på den såkaldte CF-grund på Lykkegårdsvej i den vestlige del af Kolding, hvor byens tidligere kaserne ligger og nu skal rives ned.

Den ny børneinstitution er en del af EU-projektet ’Bedre Brug af Byggeaffald’ og tanken er, at institutionen delvist skal opføres med byggematerialer fra kasernen.

Genanvendelse af byggematerialer har derfor også været et bedømmelseskriterie i konkurrencen. I vinderprojektet er der forslag om, at tegl fra kasernen kan genanvendes på facaderne af de fem hovedhuse, at træ fra kasernen kan fungere som beklædning på nogle af de indvendige vægge, brosten kan genbruges i ankomstområdet, og knust tegl og beton fra kasernen kan være en del af den ny børneinstitutions fundament.

Fem særskilte huse
Vinderprojektet består af fem særskilte huse, der bindes sammen af tre mellembygninger.

Hvert hus skal ses som et lille parcelhus og denne opbygning har vægtet højt i bedømmelsen. Det bidrager til at give børn og forældre nærhed og tryghed i en lille og hjemlig ramme, samtidig med, at de får glæde af de fordele, som følger med at være en stor institution.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125