23948sdkhjf

Sweco køber Årstiderne Arkitekter

Opkøbet skaber Danmarks største integrerede arkitektafdeling på 250 personer.

Konsolideringerne fortsætter i rådgiverbranchen. Denne gang i den helt store skala.

Svenskejede Sweco underskrev tirsdag aften en aftale om købet af Årstiderne Arkitekter, der fremover bliver en del af Sweco Danmark, og som nu kan mønstre Danmarks største integrerede arkitektafdeling på 250 personer i én samlet multidisciplinær rådgivningsvirksomhed.

Den nye enhed vil have den tidligere adm. direktør og partner i Årstiderne Arkitekter, Torben Klausen, som direktør. Torben Klausen bliver samtidig medlem af Swecos landeledelse med reference til Sweco Danmarks adm. direktør Dariush Rezai.

- Vi har de seneste år set begyndende tendenser på øget efterspørgsel for integrerede løsninger inden for ingeniør- og arkitektrådgivning, siger Dariush Rezai til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Vi har med opkøbet fået et ekstra gear at tilbyde kunderne. Swecos hovedfilosofi er at skabe den bedste værdi for kunderne. Derfor har vi lyttet til kunderne og kan nu endnu bedre understøtte deres forretninger, tilføjer han.

Timing er rigtig
For Årstiderne Arkitekter har timingen og matchet været helt rigtigt. De fem ejere, Per Laustsen, Mikkel Westfall, Anders Kærsgaard, Jonas Snickert og Torben Klausen forbliver som ledende medarbejdere i den nye forretningsenhed.

- Vi har brugt mere end 30 år på at opbygge en succesfuld arkitektvirksomhed, som i særdeleshed de seneste år har udviklet sig og er vokset betragteligt. Grunden til, at vi var åbne for et opkøb, var, at vores nuværende form og ejerskab ikke er ideel som udgangspunkt for videre udvikling. Et opkøb var simpelthen det eneste rationelle skridt til vores næste væksttrin, siger Torben Klausen, adm. direktør og partner i Årstiderne Arkitekter.

Når Sweco Danmarks nye hovedkontor i Ørestad står færdigt i efteråret 2018, vil Årstiderne Arkitekters, Sweco Architects og Swecos københavnske kontorer flytte sammen.

Læs uddybende interview med Dariush Rezai og Torben Klausen (kræver abonnement):

Sweco var på udkig efter en klar profil i markedet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11