23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Manglen på ansatte blev udtalt i 2017

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Med et 2017 som nu langsomt er ved at gå på hæld, venter et 2018 forude, hvor en af de store udfordringer for bygge- og anlægsvirksomhederne ser ud til at blive manglen på arbejdskraft.

Siden de 10 central- og østeuropæiske lande blev medlem af EU i 2004, har det ikke ligefrem været noget problem at finde eksempelvis polske og baltiske bygningsarbejdere på danske byggepladser. Men det er langt fra en selvfølge, at det bliver lige så let i fremtiden. Tidligere på året kom det frem, at Polen prøver at lokke sine statsborgere til at tage tilbage til hjemlandet for at tage del i det hjemlige byggeboom.

Senest har regeringen i sin økonomiske redegørelse gjort opmærksom på, at konkurrencen om den udenlandske arbejdskraft bliver stigende. Samtidig er flere entreprenører nervøse for udsigten til, at for få ansatte hæmmer dem i jagten på opgaver.

Byggebeskæftigelsen herhjemme er lige nu på sit højeste, og den forventes at stige i 2018. Dermed bliver der også på sigt en udtalt mangel på bygningsarbejdere. Det fordrer, at langt flere kommer i gang med en erhvervsuddannelse og flere går fra offentlig forsørgelse til lønnet arbejde. Det er der ikke noget, der umiddelbart tyder på vil ske i 2018, og derfor er de udenlandske ansatte i byggeriet stadig vigtige.

Dels fordi det sikrer bygge- og anlægsvirksomhederne i den skarpe konkurrence med udenlandske entreprenører, men også fordi det kan være forskellen på en rød eller sort bundlinje. Lad os håbe, at 2018 bliver et år med flere ansatte i byggeriet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109