23948sdkhjf

Aarhus Letbane er åbnet

Fredag ventes letbanen at køre i almindelig drift

De er begyndt at vænne sig til synet af den i Aarhus. 100.000 kilometer har den nye letbane i Aarhus kørt, men indtil nu har det været uden passagerer.

Men nu skulle den være god nok. Klokken 11 torsdag fik århusianerne lov til at stige om bord på toget, når det standser ved stoppestederne i indre by.

Og så er det endda gratis.

Tidligt fredag morgen ventes toget at være i almindelig drift med krav om gyldig billet, oplyser Trafikstyrelsen, Aarhus Kommune og Aarhus Letbane.

Men fra torsdag klokken 11 kostede det ikke noget at tage toget en af de seks gange i timen, det kører mellem togstationen i Aarhus og Aarhus Universitetshospital i Skejby. Der er i alt 12 stop.

Kritik
Onsdag oplyste Trafikstyrelsen, at man havde givet grønt lys til, at letbanen kunne begynde at køre med passagerer, såfremt en række sikkerhedsbetingelser bliver opfyldt. Selskabet bag, Aarhus Letbane, valgte hurtigt at sige ja til kravene, og at man er klar til at tage letbanen endeligt i brug.

Trafikstyrelsen er undervejs blevet kraftigt kritiseret af Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S), der har kaldt styrelsen "magtarrogant" og udtrykt manglende tillid til styrelsen.

Kritikken er blevet affejet af Trafikstyrelsen, hvor vicedirektør Kaare Clemmensen har skudt skylden på letbanens dårlige arbejde med at forberede tilladelserne.

Regionsrådsformand Bent Hansen mener fortsat, at det vil give mening at udbygge letbanen yderligere, som der er planer om.

- Aarhus og Østjylland er et vækstområde, så der er brug for en effektiv kollektiv trafik, og det får vi med letbanen. Det giver ikke mening for os at tale om for eksempel en metro som i København, siger han.

Det er i første omgang kun den såkaldte indre strækning, der begyndte at køre torsdag. Strækningerne mod Odder og Grenaa bliver taget i brug efter årsskiftet.
/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109