23948sdkhjf

Italienere skal bygge Fyns nye supersygehus

Et konsortium fra støvlelandet har netop vundet to totalentrepriser til omkring tre mia. kroner på Nyt Universitetshospital i Odense

Region Syddanmark har udpeget et italiensk konsortium med virksomhederne CMB og Itinera som totalentreprenør på Nyt Universitetshospital Odense (Nyt OUH).
Italienerne vandt totalentreprisen, der har en budgetramme på 2,9 mia. kroner, foran to andre tilbudsgivere, MT Højgaard og NCC/Bravida.

Totalentreprisen udgør omkring to tredjedele af det samlede byggeri på Nyt OUH.

CMB og Itinera har ikke tidligere bygget i Danmark. Konsortiet er dog også prækvalificeret i forbindelse med Det Nye Universitetshospital i Køge og klyngerne på Nyt OUH, der udgør det resterende Nyt OUH-byggeri. Desuden indgår Itinera i det konsortium, der lige har vundet opgaven med at bygge den nye Storstrømsbro.

Vandt på prisen
CMB/Itinera kommer på Nyt OUH blandt andet til at indgå i et team med de danske firmaer Cubo Arkitekter og ingeniørfirmaet Balslev.
På kvalitetskriterierne var de tre tilbud jævnbyrdige, mens italienerne trak fra på prisen. Itinera/CMB’s tilbud var således 435 mio. kroner billigere end det næstbilligste tilbud i konkurrencen.

– Vi vil skabe et patienternes universitetshospital, der kan måle sig med selv de bedste både i Danmark og i Europa. Det mål er vi nu kommet et stort skridt nærmere. Italienske JV CMB / Itinera har leveret et meget solidt tilbud, der gør det realistisk at nå i mål med det unikke sygehus, vi forestiller os. Vores primære fokus er at få mest muligt sygehus for de penge, vi har til rådighed, siger regionrådsformand Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse.

Foreløbig kontrakt
Formanden for Region Syddanmarks innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S) ser også frem til samarbejdet med CMB og Itinera.
– Man kan sige, at vi udnytter det europæiske indre marked og får glæde af, at der er områder i Europa, hvor der er ledige arkitekt- og ingeniørhænder. Omvendt ændrer det ikke ved, at det arbejde, som udføres i Danmark, skal udføres efter danske løn- og arbejdsvilkår. Vores kontrakt sikrer også, at totalentreprenøren har ansvar for, at det også gælder underleverandørerne, og jeg tror, vi vil se mange danske bygningsarbejdere på Nyt OUH-projektet, siger han i en pressemeddelelse.

JV CMB / Itinera og regionen indgår nu en foreløbig kontrakt og skal så sammen i gang med at udarbejde det endelige forslag til, hvordan sygehuset skal bygges. I den proces bliver sygehuset optimeret og standardiseret yderligere. Herefter bliver økonomi, kvalitet og tid låst i en endelig kontrakt – forventeligt på den anden side af sommeren 2018. Det første egentlige byggeri forventes at gå i gang midt i 2019.

Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157