23948sdkhjf

Coor vinder stor ejendomsservice-kontrakt

Aftalen har en estimeret værdi på tæt ved en kvart mia. kroner i den fireårige kontraktperiode. Kunden er Københavns Kommune

De næste fire år skal facility management-virksomheden Coor drifte, vedligeholde og energioptimere godt 300 bygninger for Københavns Kommune og hjælpe hovedstaden med at nå målet om at nedsætte CO2-udledningen med 40 procent frem mod 2025.

Der er tale om ejendomsdriften af over en mio. kvm, og kontraktsummen lyder på 60 mio. kroner årligt i de fire år.

- Det er en stor og vigtig kontrakt for os. Den bekræfter vores position som førende leverandør af ejendomsservice i Danmark, siger adm. direktør Jørgen Utzon fra Coor Service Management A/S, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han påpeger, at kontrakten er en af de store herhjemme. Den øger de kvm, som Coor står for, med 10 procent. Coor er nemlig allerede ansvarlig for både drift og vedligehold af flere end 10 mio. kvm for en stribe offentlige og private kunder i hele Norden.

Den største kunde i Danmark er politiet, fortæller han. Her står Coor for et bredt spekter af services på over 200 lokationer. Det gælder blandt andet ejendomsservice.

En anden storkunde er Novozymes, hvor ejendomsservice - ligesom tilfældet er med Københavns Kommune - er den service, de står for.

Teknologi og nudging
I opgaveløsningen vil Coor gøre brug af forskellige elementer. Det gælder ikke mindst avanceret teknologi.

På den tekniske side registrerer og kortlægger Coor bygninger, anlæg og installationer ved hjælp fra QR-koder og sensorer.

- De registrerede data analyseres ved hjælp af Business Intelligence-programmer, som er med til at vise forbrugsmønstre og forbedringspotentialer for ejendommene. Det gør det muligt for os at udarbejde analyser, drifts- og investeringsplaner samt planer for mulige ændringer i brugeradfærd, fortæller Thomas Fog, divisionschef for Coor Property, som er den enhed, der har ansvaret for opgaven, i en pressemeddelelse.

Det er nemlig ikke kun avanceret teknologi og erfaring fra lignende opgaver, som skal reducere energiforbruget i Københavns Kommunes ejendomme. Coor anvender også nudging til at ændre brugeradfærden.

- Vi har mange gode erfaringer fra andre projekter, der viser, at hvis du har brugerne med på idéen, så kan du skabe rigtig mange ting, siger Jørgen Utzon.

Reduceret energiforbrug
I Københavns Kommunes tilfælde overvejes at gøre brug af en kampagne, hvor man fortæller de kommunalt ansatte, at de ved at tænke over brugen af lys og varme kan hjælpe med at reducere energiforbruget.

Og Coor tager også egen medicin, fortæller Jørgen Utzon.

Der gøres brug af klimavenlige køretøjer, når de skal frem til kommunes bygninger. Og herudover gøres brug af et internt sporingssystem til at finde nærmeste medarbejder til en opgave, hvilket reducerer tid, transport og energi i hverdagen.

- Den bedste måde at få en dialog med brugerne og kunderne på er jo ved at gå foran som det gode eksempel, påpeger Jørgen Utzon.

Læs mere om Coor: Coor skal mande op

Bag om Coor

Coor-koncernen har flere end 6.500 medarbejdere ansat primært i Danmark, Sverige, Norge og Finland. I Danmark er der cirka 1.000 ansatte.

Koncernen er noteret på Nasdaq-børsen i Stockholm.

Coor betjener både offentlige og private virksomheder i alle størrelser og brancher med interne services som kantinedrift, rengøring, receptionsservice og andre såkaldte soft Facility Management-services. Herudover leveres hard FM-services som håndværksservice, ejendomsvedligeholdelse og energioptimering. Endelig leveres strategisk rådgivning i form af rapporteringer og projektledelse.

Blandt de danske kunder er DR, Falck, GN Store Nord, Haldor Topsøe, L’Oréal, NNIT, Novozymes, Dansk politi, SAS og Velux Gruppen.

Coor Service Management A/S er i Danmark opdelt i tre divisioner: Food by Coor, Cleaning og Property. Ydelserne tilbydes som single-services eller som integrerede FM-løsninger.

Læs mere om: Coor
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11