23948sdkhjf

Julelegene med AUB fortsætter ...

Hvor mange lærlinge er nok? spørger SMVdanmark i forbindelse med de ændrede regler for Arbejdsmarkedets Uddannelsesbidrag

Som et led i trepartsaftalen mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter træder et nyt praktikpladsafhængigt AUB-bidrag i kraft ved årsskiftet.

Det betyder, at fra den 1. januar skal virksomhederne have nok lærlinge ansat for ikke at blive straffet med et merbidrag. Har virksomhederne ikke det, skal de som minimum bevise, at de har søgt efter det rette antal elever på Praktikpladsen.dk

Men hvor mange lærlinge er nok lærlinge?

Det er det helt store og frustrerende spørgsmål, som mange af SMV’erne lige nu stiller sig selv og SMVdanmark, der repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

I SMVdanmark må vi desværre melde, at vi stadig ikke ved, hvor mange lærlinge man skal have per medarbejder. Vi har rykket AUB for tal et hav af gange og får hver gang en ny melding om, hvornår de offentliggør informationen. Vi ved nu, at det i hvert fald ikke bliver inden, den nye ordning træder i kraft, for nu er meldingen fra AUB, at der kommer et brev med information til virksomhederne den 8. januar - det vil sige otte dage EFTER fristen.

Enkel administrativ ordning
Vi er efterhånden ved at være meget frustrerede over disse julelege, og det samme er vores medlemmer. Det er jo fuldstændigt håbløst og urimeligt, at man sender informationen ud EFTER, at loven er trådt i kraft. Hvordan skal virksomhederne kunne udvise rettidig omhu og nå at søge efter og ansætte det rette antal lærlinge, når tidsmaskinen endnu ikke er opfundet.

Der er brugt mange millioner på at forberede denne nye komplicerede AUB-ordning, og det er millioner, der kunne have kommet de virksomheder til gode, som er med til uddanne fremtidens arbejdskraft. SMVdanmark ville hellere have set en enkel administrativ ordning med en fast præmie/bonusordning for alle lærlinge. Det ville være til at forstå!

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109