23948sdkhjf

Betonvirksomhed satser innovativt

Med introduktionen af ultramobile betonværker er ambitionen at ændre markedet for færdigblandet beton

Det var en stolt Ole Keinicke Christensen, som forleden kunne fremvise den første af en række nye og specialudviklede mobile betonmixere, som Dansk Mobil Beton A/S har valgt at investere i.

Ifølge direktøren bliver Dansk Mobil Beton dermed, som de første herhjemme, i stand til at tilbyde en alt-i-en betonleverance med betonblander og -pumpe i samme enhed. Det vil således ikke længere være nødvendigt at tilkalde en separat pumpebil, når der skal støbes ude på byggepladsen.

- Vi startede udviklingsarbejdet sammen med den engelske producent (MixaMate, red.) for godt et år siden, og vi står nu med en helt unik betonmixer baseret på gennemtestet teknologi, men tilpasset de krav, der stilles til beton i Danmark, siger Ole Keinicke Christensen.

Op i femte sals højde
Den mobile betonmixer er i udgangspunktet udstyret med 60 meter pumpeslange, men er reelt i stand til at pumpe op til 80 meter langs jorden eller op i 5. sals højde ved hjælp af den indbyggede kran.

Pumpen leverer betonen med en hastighed på op til 10-12 kubikmeter i timen, mens blanderen er en såkaldt batchmixer, som gør Dansk Mobil Beton i stand til at levere beton i en højere kvalitet.

Alle materialer, der går ind i blandingen, vejes, og hele processen overvåges samtidig af den indbyggede computer, der samtidig dokumenterer de nøjagtige mængder i blandingen.

Sjælland er først
Dansk Mobil Beton sendte sit nye køretøj ud på vejene for en uges tid siden, og lever det op til forventningerne, vil Ole Keinicke Christensen afgive bestilling på yderligere fem eksemplarer i løbet af de kommende år.

- Denne form for mobile blandeanlæg er et relativt ukendt fænomen i Danmark, så vi vil lige være sikre på, at det lever op til forventningerne. Men hvis det går, som det skal, får vi brug for den næste allerede til foråret. Efterspørgslen på beton er stor, og vi har svært ved at følge med. Derfor skal vi også have den næste relativt hurtigt. Der er ikke afgivet nogen bestilling endnu, men vi har option på yderligere fem biler, fortæller direktøren.

I første omgang kommer Dansk Mobil Betons nye mobile anlæg til at køre på Sjælland, men det er hensigten at udbrede teknologien til andre dele af landet, understreger Ole Keinicke Christensen.

- Vi bor jo i Borup og dækker derfor Sjælland og øerne. Men ambitionen er at komme til Fyn og Jylland, hvor efterspørgslen også er stor.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125