23948sdkhjf

Sydjysk konsortium skal bygge Hærvejsskole

Efter års tilløb kan Hærvejsskolen i foråret 2019 tage en større udvidelse i brug på Skovbrynet i Rødekro, og det bliver to lokale firmaer, der skal opføre byggeriet til i alt 108 mio. kroner.

Tirsdag offentliggjorde Aabenraa Kommune, at Chr. Johannsen og Ommen & Møller har vundet totalentreprisen i samarbejde med arkitekterne fra Blaavand & Hansson og Mangor & Nagel samt Balslev Rådgivende Ingeniører.

- Vi har været rigtig glade for den store interesse, der har været for at blive en del af byggeprojektet. Vinderprojektet er det, som samlet set har løst opgaven om at få integreret skole og daginstitution bedst ud fra de valgte bedømmelseskriterier – funktionalitet og disponering samt arkitektur. At det så viser sig, efter vi har behandlet forslagene anonymiseret, at det er lokale byggevirksomheder, der vinder udbuddet, det glæder mig naturligvis, udtaler formand for kommunens børne- og uddannelsesudvalg, Kirsten Nørgård Christensen, i en pressemeddelelse. 

Skole og daginstitution udvides
Hærvejsskolen er resultat af en fusion mellem Fladhøjskolen og Rødekro Skole. Siden de to skoler for nogle år siden blev lagt sammen, har de yngste elever holdt til på den tidligere Fladhøjskole, mens de ældste er blevet undervist på den tidligere Rødekro Skole.

Det er den tidligere Fladhøjskole på Skovbrynet 2, som nu udvides med 6.707 kvadratmeter for at samle alle elever på adressen. På nabogrunden Skovbrynet 4 ligger Børnehuset Fladhøj, der på tilsvarende vis vil blive udvidet med 1.440 kvadratmeter for at få plads til de børn, som i dag er tilknyttet Børnehuset Rødekro.

Chr. Johannsen og Ommen & Møller har vundet entreprisen i konkurrence med tre andre teams anført af henholdsvis Casa, STB Byg og C.C. Contractor.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171