23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Fornuftigt at opbløde energikravene

Det er den helt rigtige beslutning, at gøre bygningsklasse 2020 frivillig, mener organisationen. Kravene var ikke rentable

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesens (LA) beslutning om, at bygningsklasse 2020 (lavenergiklasse) gøres frivillig i stedet for obligatorisk, som regeringen ellers havde foreslået, får en varm modtagelse af Dansk Byggeri.

De udmeldte energikrav til nye bygninger i 2020, der blev fastlagt tilbage i 2009, giver ikke mening, og det har ministeren derfor taget konsekvensen af.

- I Dansk Byggeri har vi meget høje ambitioner på det energimæssige område, men det skal kunne hænge sammen, og de udmeldte energikrav gav ikke mening økonomisk og energimæssigt.

- Derfor synes jeg, at ministeren har taget en klog beslutning, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

Stramme krav
Beregninger viser, at kravene ikke er rentable, og derfor giver det god mening at undlade at stramme på dette område, mener Michael H. Nielsen.

- På andre områder, blandt andet i forhold til ventilation, døre og vinduer, træder 2020 kravene i kraft som planlagt, og det er fornuftigt, siger han.

Michael H. Nielsen peger desuden på, at der fortsat skal arbejdes med innovation og udvikling.

- I takt med, at vi har nye løsninger, der økonomisk er rentable, kan vi stramme kravene i bygningsreglementet, siger han.

Bygningsklasse 2020

Revision af bygningsklasse 2020:
Bygningsreglementet indeholder i øjeblikket en lavenergiklasse - den såkaldte bygningsklasse 2020. Den er defineret som udmøntning af Energiaftalen fra 2008 og udgjorde det sidste skridt i en samlet reduktion på 75 pct. af nye bygningers energibehov

En revision har vist, at bygningsklasse 2020 ikke bliver privatøkonomisk eller samfundsøkonomisk rentabel, som det eller var ventet ved lanceringen i 2011

Den frivillige bygningsklasse 2020 videreføres i bygningsreglementet under et nyt navn og vil fortsat være frivillig efter 2020. Klassen gøres dermed ikke obligatorisk
Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141