23948sdkhjf

Arkitekter skal have bedre viden om ønsker til almene renoveringer

Nyt forskningsprojekt vil kortlægge bygherres og beboeres behov for rådgivning i de helt tidlige faser af renoveringsprojekter

Projektet

Forskningsprojektet har titlen ”Videnbasering af arkitektfaglig rådgivning i de tidlige faser af udviklingen af almene boligområder”

Projektet er forankret på Institut for Bygningskunst, By og Landskab på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) og hos JJW Arkitekter.

Projektet har opnået støtte hos Innovationsfonden

Næsten hver femte danske bolig er en almen bolig, og da mange af boligerne er flere årtier gamle, rummer de et stort renoverings- og udviklingsbehov.

Derfor går JJW Arkitekter og Kunstakademiets Arkitektskole nu sammen om et nyt forskningsprojekt, der skal styrke de mange renoveringsprojekter.- En af de grundlæggende hypoteser i mit forskningsprojekt er, at arkitekter kan bidrage med mere værdi, hvis de har en endnu bedre viden om bygherrernes og beboernes ønsker, behov og konkrete udfordringer. Det glæder jeg mig meget til at belyse. Jeg ser frem til at udvikle ny viden, der både har et kommercielt og ikke mindst et generelt samfundsmæssigt sigte, der sikrer en bæredygtig helhedstænkning i udviklingen af Danmarks almene boligområder, siger arkitekt og ph.d. Camilla Hedegaard Møller i en pressemeddelelse.

Hun er sat i spidsen for forskningsprojektet, der er økonomisk støttet af Innovationsfonden.

Eksisterende kompetencer
Nybyggeri og renovering af almene boliger er et af JJW Arkitekters største forretningsområder. Aktuelt er tegnestuen totalrådgiver på en række store renoveringsprojekter blandt andre Stadionkvarteret i Glostrup, Søndermarken på Frederiksberg og så har de netop vundet renovering af Bellahøj.

David Ploug er virksomhedsmentor på forskningsprojektet og glæder sig over, at tegnestuen får ny viden inden for et af dens største forretningsområder.

Læs også: Lejerbo vælger kvintet til 46 boliger i Vordingborg


- Den videnbaserede rådgivning i forbindelse med almene boligområder supplerer vores eksisterende erfaringer, fortæller David Ploug i pressemeddelelsen.

- Mit håb er, at projektets kortlægning af behovet hos bygherrer og de øvrige beslutningstagere betyder, at man i fremtiden, på et tidligere stadie får et mere kvalificeret grundlag til at igangsætte bæredygtige udviklingsprojekter på, siger David Ploug videre.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172