23948sdkhjf

Lokal entreprenør skal bygge børnehus

Skibby ved Frederikssund får ny børneinstitution til børn mellem nul og seks år

Det bliver entreprenørfirmaet Bang Nielsen A/S, Nordic Office of Architecture, Vega Landskab og Hundsbæk og Henriksen, der får til opgave at bygge en ny institution til børn i 0-6 års alderen.

Frederikssund Kommune har valgt vinderprojektet blandt fem forslag, og ifølge Anne-Mette Risgaard Schmidt, der er formand for kommunens uddannelsesudvalg, er det et hus med mange muligheder:

- Bygningen er delt op i fire klynger og det får det store hus til at føles mindre. Der er mange gode rum med forskellige loftshøjder og farver. Det giver børnene mange sanseoplevelser, når de bevæger sig rundt i bygningen. Det bliver i det hele taget et rigtig flot og spændende børnehus, siger hun i en pressemeddelelse.

Det nye børnehus får facaderne i træ med henblik på at integrere bygningen i omgivelserne med skoven tæt på. Der er gennemgående valgt miljøvenlige materialer til byggeriet, der forsynes med jordvarme. På taget installeres 60 kvadratmeter sydvendte solcellepaneler.

Bang Nielsen A/S har egenproduktion inden for fagene murer, beton, tømrer og snedker, og Jægerspris-virksomheden udfører således hovedparten af byggeriet med eget mandskab.

Byrådet i Frederikssund Kommune skal godkende projektet på sit møde den 29. november, hvorefter kommunen kan indgå kontrakt med totalentreprenøren. Det forventes, at byggeriet står færdigt primo 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109