23948sdkhjf

Storentreprenører på plads til højhus-renovering

Enemærke & Petersen og Malmos vinder entrepriserne i Søndermarken på Frederiksberg.

Det bliver Enemærke & Petersen og Malmos Landskab, der skal stå for udførelsen af det omfattende renoveringsprojekt i Søndermarken på Frederiksberg.

Den almene boligbebyggelse under Frederiksberg Forenede Boligselskaber består af 434 boliger, fordelt på fem punkthuse i 16 etager – et tidstypisk eksempel på 1950’ernes høje byggeri – som frem til 2021 skal gennemgå en omfattende renovering.

Ifølge arkitekt Lasse Grosbøl, der leder projektet hos totalrådgiveren JJW Arkitekter, har man i projektet valgt udbud med forhandling for at sikre de bedste rammer med hensyn til byggeproces, byggeteknik og entrepriseopdeling.

Det har resulteret i, at Enemærke & Petersen tildeles to af de tre udbudte storentrepriser; "Facader" og "Installationer", mens Malmos tildeles entreprisen "Landskab/Anlæg".

- Jeg er glad for, at entreprenørerne har indgået positivt i forhandlingerne og har tænkt grundigt over byggeproces, risici og beboerhåndtering, hvilket har kvalificeret deres tilbud og kommer til at give projektet en bedre proces, siger Lasse Grosbøl i en pressemeddelelse.

Søndermarken er opført i perioden 1951-1954 og skal nu føres op til nutidig boligstandard. Den samlede entreprisesum forventes at udgøre cirka 320 mio. kroner.

Enemærke & Petersen skal blandt andet renovere facaderne og udskifte vinduer, faldstammer, varmeanlæg, elinstallationer og ventilationsanlæg. Malmos skal blandt andet etablere skraldesug, efterisolere ydervægge i kældrene og forskønne udearealerne. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141