23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Kommuner misforstår opgaven

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

En række kommuner - helt præcist 39 - svarende til godt en tredjedel, opkræver fortsat, eller genindfører dækningsafgiften, som er en skat på erhvervslivet.

Ganske vist er vi i en situation, hvor der er bedre beskæftigelse og god aktivitet i samfundet, men der er noget, de pågældende kommuner har misforstået.

Bevares, det er nemme indtægter at opkræve nogle promiller fra hver virksomhed, som sikkert kan blive til en anseelig sum samlet set, men her kommer misforståelsen ind;

Det er kommunernes opgave at hjælpe virksomhederne til bedre beskæftigelse, mere vækst og flere investeringer, fremfor at straffe den naturlige indtægtskilde, som virksomheder er. Skatteborgerne kan ikke undvære virksomhederne, kommunerne kan ikke undvære virksomhederne, for så havde de ingen skatteborgere, og kommunerne kan derfor ikke undvære nogen af dem.

I stedet for at opkræve gebyrer for dette og hint, så hjælp i stedet virksomhederne. Pral med det og få endnu flere virksomheder og arbejdspladser til området. Det er nemlig, når skatteborgerne har lokale job, at det for alvor skæpper i den kommunale kasse.

Og de kommuner, der vælger servicetilgangen til virksomhederne, er også de kommuner, der vil vinde i sidste ende. For virksomhederne er også blevet mere kritiske med, hvor de placerer sig, i forhold til tilgængelig arbejdskraft, men også hvor det er til at være for skatter og afgifter, hvad enten det hedder dækningsafgift eller byggesagsgebyrer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171