23948sdkhjf

Budgetskred i Viborg: Rådgiver bifalder undersøgelse

Byggeriet af et nyt Akutcenter på Regionshospitalet Viborg er ramt af forsinkelser og budgetskred – ifølge Region Midtjyllands projektafdeling fordi ”omfanget af fejl og mangler i projektmaterialet er mere omfattende end først forventet”.

Ernst & Young, der er tredje øje på byggeriet, har undervejs "identificeret en række projektmangler, som vil kunne presse budgettet til uforudsete udgifter” og anbefaler i sin seneste kvartalsrapport, at der ”snarest gennemføres en afklaring af de identificerede forhold”.

Derfor har Region Midtjyllands forretningsudvalg i en indstilling til regionsrådet anmodet om at give Ernst & Young grønt lys til at udarbejde en redegørelse for ”specifikke udfordringer på Kvalitetsfondsprojektet Regionshospital Viborg”.

Indstillingen er på dagsordenen til regionsrådets møde den 25. oktober, og hvis indstillingen godkendes, kan rapporten fra Ernst & Young ligge klar den 20. november.

Kan kun bifalde en undersøgelse
Udsigten til en udredning modtages positivt hos totalrådgiverkonsortiet bag byggeriet af akuthuset, som i sidste uge måtte lægge ryg til kritik fra flere lokale politikere:

- At regionsrådet vil foretage en undersøgelse, kan jeg kun bifalde, for så kan vi forhåbentligt komme til bunds i det her, siger Søren Aaby fra Midtconsult på vegne af Projektgruppen Viborg.

Søren Aaby kan ikke genkende udlægningen af, at projektmaterialet skulle være præget af omfattende fejl og mangler. Han er ligeledes overrasket over de meldinger om en samlet budgetoverskridelse på 80 mio. kroner, som har været fremme i lokale medier:

- Vi er ikke blevet oplyst om, at der skulle være overskridelser i det niveau. Jeg kan ikke kategorisk afvise, at det er tilfældet, men der må i så fald være tale om andre tal, end dem jeg har adgang til. I mit perspektiv har vi løbende fortsat en god og konstruktiv dialog med regionen. Hvis der er en konflikt, så formår vi at parkere den på sidelinjen. Vi retter fokus mod at få byggeriet færdigt, og så kan vi tage en eventuel konflikt bagefter, siger Søren Aaby.

Millioner tages fra projektets næste fase
Om- og udbygningen af Regionshospitalet Viborg
er et Kvalitetsfondsprojekt, som består af flere dele med et samlet budget på 1,15 mia. kroner, hvoraf det nye akutcenter, delprojekt 2, oprindeligt var budgetteret til 530 mio. kroner.

På grund af budgetoverskridelser blev man sidste år blandt andet nødt til at sløjfe en planlagt helikopterlandeplads, og i næste uge skal regionsrådet tage stilling til en indstilling om at styrke akuthusets reserver med 30,4 mio. kroner – penge som ifølge forretningsudvalgets indstilling skal tages fra Kvalitetsfondsprojektets næste fase, delprojekt 3, der omfatter ombygningen af det eksisterende sygehus.

Projektgruppen Viborg blev valgt som totalrådgiver på delprojekt 2, akuthuset, i efteråret 2012. Konsortiet består foruden Midtconsult af Sweco Architects, Aart Architects og WSP UK Limited. Byggeledelsen på projektet varetages af Cowi.

Projekteringen af delprojekt 3, der altså omfatter ombygninger af det eksisterende hospital, er aktuelt i udbud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125