23948sdkhjf

FSB bygger 131 nye ungdomsboliger

Henning Larsen Architects skal tegne det nye byggeri, der har fået navnet "Artillerihuset"

Ikke mange meter fra DR-byen og Københavns Universitet KUA på Amager skal boligselskabet FSB nu bygge 131 et-rums boliger til unge under uddannelse, og seks små familieboliger.

FSB har stor erfaring med at bygge ungdomsboliger og er med de nye boliger nu oppe på 761 i København og på Frederiksberg.

De nye boliger skal ligge på Rued Langgårdsvej 3 på Amager, og de 131 ungdomsboliger bliver på 37 kvm brutto, mens de seks to-rums familieboliger bliver på 54 kvm brutto hver.

Det er Henning Larsen Architects, som har tegnet de nye boliger, der har fået navnet Artillerihuset.

Boligerne bliver opført i tegl og glas og ligger på den ene side af bygningen - mod vest og trukket væk fra Amagerfælledvej. På den modsatte side fungerer den brede gang som opholdsrum. Her sørger et stort glasparti for masser af dagslys ind i huset.

Små depotrum til hver bolig opdeler gangen i mindre nicher, som de unge kan bruge til studierum eller ophold.

Fælleskøkken på hver etage
Alle boliger har eget køkken og bad. Derudover er der fælleskøkkener på hver etage, vaskeri i stueetagen, elevator og tagterrasse med udsigt over Amager og Amagerfælled.

Syv boliger er egnede til beboere med bevægelseshandicap.

Det forventede huslejeniveau bliver på 3.300-5.350 kroner. Byggeriet er sat til at starte i andet halvår af 2018, og det forventes, at de nye beboere kan flytte ind i 2020.

Projektet er blevet til i samarbejde med By og Havn, Tetris A/S, NREP og med støtte fra Københavns Kommune, almene boliger.

Totalentreprenør på byggeriet afventer udbud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14