23948sdkhjf

Entreprenør udfører selv projekternes bore- og skæreopgaver

Hos firmaet Kjæhr & Trillingsgaard i Kolding har man selv folk der udfører bore- og skæreopgaver, men udfører også opgaver for andre
Kan det meste
Kjæhr & Trillingsgaard kan udføre boring fra Ø 10 mm og op til Ø 1000 mm

Kan bore i alt fra kloakrør og brønde til in situ støbte konstruktioner.

Borer blandt andet huller for VVS, ventilation, el, springvand og meget andet.

Ved større huller end Ø 1000 mm, skæres med cirkelsav

Siden starten for 110 år siden har virksomheden Kjæhr & Trillingsgaard udviklet sig fra at udføre betonopgaver og havnebyggerier til i dag også at have kernekompetencer inden for ledelse af total-, hoved-, råhus- og fagentrepriser samt egenproduktion inden for betonarbejder og betonelementmontage.

Opgaverne indenfor både nybygning, ombygning og renovering strækker sig fra mindre betonopgaver over boliger, børnehaver, skoler, gymnasier, sygehusbyggeri til større erhvervsbyggerier i form af produktionshaller, administrationsbygninger og parkeringshuse.

Som en mindre del af aktiviteterne har man også i egenproduktion boring og skæring, og ifølge adm. direktør Mogens Espensen, er det fordi det er praktisk selv at have det i huset:

- Når vi har det inhouse, kan vi bedre planlægge boringer og skæringer som en del af entrepriserne, og det flyder på den måde mere naturligt. Vi har et par mand, der fast er beskæftiget med dette, og de løser også opgaver for andre, og det gælder både andre bore- og skærefirmaer, og det gælder eksterne kunder som for eksempel andre entreprenører, der lige stor og mangler, siger Mogens Espensen til Licitationen Byggeriets Dagblad.

- Er der mere pres på end de selv kan klare, kan vi trække på kolleger i branchen. Det er i virkeligheden noget vi er gode til i denne niche, som jo på landsplan ikke er så stor. Derfor giver det rigtig god mening at hjælpe hinanden, siger han.

Mogens Espensen mener at det generelt er et problem, at boring og skæring ikke medtages i planlægningen i højere grad end det er tilfældet:

- Problemet med boring og skæring er, at det er et arbejde, der er vigtigt, men det kommer sådan lidt i sidste øjeblik altid. Det er langt bedre, når man kan planlægge det allerede i projekteringsfasen, for så ved man at der er afsat tid til at udføre arbejdet, siger han.

Firmaet kan håndtere alle typer af materialer som granit, beton, letbeton, leca, mursten og tagsten.

- Vi udfører også specialopgaver, og vi har det nødvendige grej til det, såsom hydrauliske håndsave (tør- og vådskæring), ringsave og kædesave samt kapsave og andre større maskiner.

Kjær & Trillingsgaard er et aktieselskab, der indgår som koncernselskab under moderselskaberne JT Enterprise ApS med 50 procent og C&C Trillingsgaard Enterprise A/S med 50 procent. Selskaberne i koncernen er ejet af familien Trillingsgaard. Aktiviteterne i koncernen omhandler ud over entreprenørvirksomhed også udlejning af lejligheder, erhvervsejendomme og butikker, køb og salg af jord, opførelse af investeringsejendomme samt finansiel virksomhed.

Firmaet beskæftiger samlet i egenproduktionen i betondelen 20 mand, og firmaet har 15 funktionærer.

2016 bød på udfordringer
Et enkelt projekt trak resultatet i minus i 2016
Et enkelt projekt trak sidste år Kjæhr & Trillingsgaard A/S i minus i regnskabet for sidste år.

Det endte med et minus på cirka 11 mio. kroner, og der måtte tilføres kapital fra ejerne for at sikre virksomhedens fortsatte drift.

Selskabet tjente penge året før, og er igen inde i en positiv udvikling.
Således er forventningerne for 2017, at der kommer plus på bundlinjen. Selskabet oplyser ikke omsætning.

Bestyrelsen består af formand Jørgen Krab Jørgensen, erhvervspsykolog Anders Trillingsgaard, ingeniør og bygherrerådgiver Charlotte Trillingsgaard samt direktør Jens Kristian Poulsen.

I dag ledes K&T af adm. direktør Mogens Espensen, der i efteråret 2015 overtog ledelsen efter Christian Trillingsgaard.

Sidstnævnte varetager stadig salg og marketing sideløbende med, at han forestår projektudvikling på tværs af K&T og tilknyttede søsterselskaber.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094