23948sdkhjf

Mange små opgaver til jyske borebisser

Hos Kaj Bech i Holstebro er der for det meste fart på med at løse små og større bore- og skæreopgaver

Entreprenørfirmaet Kaj Bech A/S i Holstebro er involveret i mange forskellige opgaver. Det gælder blandt andet brobyggeri i forbindelse med motorvejen mellem Herning og Holstebro, og det gælder den grønne sektor med drift og vedligehold af grønne arealer.

En del af arbejdet er også betonarbejde, og her skal der i forbindelse med byggerier også bruges skæring og boring. Til det formål har firmaet er par folk, der er dedikerede, og det har for langt den bedste part af tiden rigeligt at se til.

Vi har sat den ene af de to stævne på hans arbejdsplads der for et par dage er Kibæk Skole, der ligger syd for Herning. Skolen er i gang med en udvidelse, og en renovering af blandt andet ventilationssystemet. Og denne dag er det Johnny Jørgensen, der har ansvaret for, at en række nye huller bliver boret, så ventilationssystemet kan trækkes igennem rødstensmuren.

Op i fire meter
Han arbejder i omkring fire meters højde ved hjælp af en sakselift, hvor han bakser den relativt tunge boremaskine på plads på et stativ, som i forvejen er fastmonteret på muren ved hjælp af en gennemgående bolt. På stativet på muren sidder så boremaskinen, som har en stor rundt "kop" monteret. Det er skærehovedet.

Kaj Bech A/S
I år 2000 blev Kai Bech A/S udvidet med en stor park- og vejafdeling, idet Kaj Bech A/S overtog alle Holstebro Kommunes park- og vejaktiviteter.
Dette område er gradvist udvidet og omfatter i dag kommunale og private park- og vejopgaver, vandløbspleje og naturgenopretning i store dele af landet.

I dag er det Anders Bech, som er anden generation, der driver og ejer virksomheden. Kaj Bech A/S beskæftiger 185 medarbejdere, fordelt med 80 i bygge- og anlæg og 105 I park- og vej.

- Normalt køler vi jo borehovedet med vand, og forhindrer dermed også at det støver helt vildt. Men netop med røde sten er det lidt et problem med vandet, fordi det farver tingene nedenunder rødt. Og det er stille vejr i dag, så vi kører de få huller her uden vand, fortæller Johnny Jørgensen, under en lille pause.

- Til gengæld kan jeg så risikere at støvet sætter sig som kager i borehovedet, og det kan så ikke arbejde rigtigt, men det er gået indtil nu, siger han og viser et stykke udboret mur.

Det er hårdt diamantboreværktøj han anvender, og kan kan bore i mange forskellige dimensioner. Bilen er fyldt med borehoveder i forskellig størrelse.

Der findes ingen uddannelse for bore- og skærefolk, men det betyder ikke at den 37-årige Johnny Jørgensen er uden uddannelse:

- Jeg er udlært maskinarbejder, men fordi jeg gerne vil gå ude og komme lidt omkring, fremfor at stå inden døre på en fabrik, blev jeg senere murer, og det er en udmærket kombination til dette arbejde, siger han og tilføjer at han kommer fra Balling i det vestlige Salling, hvor han bor med sin hustru, der er skolelærer og tre børn.

Dejligt arbejde
Han har været hos Kaj Bech A/S i to år:

- Jeg synes det er fedt at komme lidt rundt forskellige steder. Det er stor frihed under ansvar. Vi styrer selv vores dag, og som her skal jeg dagligt samarbejde med andre faggrupper på pladsen. Det er meget hyggeligt. En af ventilationsfolkene har netop været forbi for at måle op til det næste hul:

- Så er det ham, der har balladen, hvis der er målt forkert, smiler han.

Samme ventilationsmand har netop hjulpet med at få bolten igennem, så boregrejet kan hænge på den udvendige mur.

- Jeg kan godt komme træt hjem nogle dage, hvis vi for eksempel skal op i en etageejendom, hvor der ikke er elevator. Det sker ind imellem, og det er tungt grej at slæbe på, siger han.

Johnny Jørgensen udfører alle slags bore- og skæreopgaver sammen med sin kollega Kelvin Øgendahl, der har ansvaret for den lille afdeling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172