23948sdkhjf

Et komplekst hus, der respekterer Carlsberg Byen som helhed

ak83 Arkitekter har stået for at tegne og projektere hele Køpke Hus, der ligger i Carlsberg Byens nordøstlige hjørne, og som er en kombination af både boliger, erhverv, butik og caféer.

Køpke Hus er et 15.000 kvm stort karrébyggeri, som kombinerer de funktioner, der gerne skal gøre Carlsberg Byen til sin egen lille levende bydel i hovedstaden. Erhvervsblokken, lejlighederne, caféerne, gården og Køpke plads fordrer liv og aktivitet omkring huset i døgnets 24 timer. Noget der ifølge ak83 Arkitekter gør bydelen unik.

- Fordi man allerede fra start kombinerer butik, bolig og erhverv skabes der et levende miljø omkring byggeriet. Der efterlades ikke gabende tomme boligblokke om morgenen, og der vil hele tiden være en summen af mennesker, der enten befinder sig på deres altaner, handler ind, drikker kaffe på en café eller nyder de smukke naturomgivelser, der er anlagt i området, fortæller Lars Levin, partner i ak83 Arkitekter.

Boligerne ligger placeret fint omkring den hævede indvendige gård. Gården kaldet ”plinten” er altså fysisk placeret ovenpå en butik, så den private zone er hævet og flyttet væk fra den offentlige. Lejlighederne har adgang fra plinten og rækkehusene har adgang både fra gård og terræn.

Boligerne varierer meget i størrelse. Helt fra en veldisponeret etværelses lejlighed til store treetagers rækkehuse. Denne diversitet er ifølge Lars Levin både interessant at arbejde med, og skaber den ønskede mangfoldighed i Carlsberg Byen når projektet engang står færdigt.

I udformningen af Køpke Hus er der også taget hensyn til Carlsbergs oprindelige udseende. Derfor har man valgt at sænke højden på rækkehusene ned mod humlehusene, så de falder bedre i med de gamle bygninger. Selve Køpke Hus er et klassisk murret hus i rødbrune teglsten, og landskabsarkitekterne har sørget for en grøn sti, som ligger ned i mellem rækkehusene i Køpke Hus og Humlehusene, for at skabe en blød overgang mellem den nye og den gamle bydel.

 

Faktaboks:

ak83 arkitekter består af to tegnestuer i henholdsvis København og Aalborg. Virksomheden beskæftiger i dag omkring 20 medarbejdere og har i alt fire partnere.

ak83 har mange referencer indenfor retail-, bolig-, erhvervs- og hotelbyggeri. De har eksempelvis også tegnet Spinderiet i Valby, der også kombinerer bolig, erhverv og butikker.

ak83 arkitekter har 30 års erfaring i at løse et bredt spekter af planlægnings-, bygnings-, bygherrerådgivnings- og indretningsopgaver.

Læs mere på: www.ak83.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111