23948sdkhjf

Regnfuld sommer har været udfordrende

Scherfig Hus er en ren beboelsesejendom i Carlsberg Byen bestående af 104 lejligheder i forskellige størrelser. For ARPE & KJELDSHOLM A/S der har været totalentreprenører på byggeriet, har der været en særlig udfordring forbundet med dette byggefelt; nemlig det danske sommervejr., selvombyggeprojektet naturligvis stadig overholder tidsrammen, økonomien og kvaliteten.

- Der har været udfordringer forbundet med, at dette er et byggelement, hvorpå der bliver monteret STO-facader, som efterfølgende bliver pudset og filset i en farve. Det kræver visse vejrmæssige omstændigheder, og med en sommer, der har budt på mere regn end sol, er denne proces blevet presset på tidsplanen, forklarer Thomas Sørensen, der er partner / direktør hos ARPE & KJELDSHOLM A/S.

Kravene til ARPE & KJELDSHOLM A/S’ samarbejdspartnere på Scherfig Hus har været høje, fordi de, som totalentreprenør er nødt til at kunne stå inde for den samlede opgave og proces, som Carlsberg Byen har udliciteret til dem.

- Det er nødvendigt at vores udførende aktører er enige i, at der bygges i den helt rigtige kvalitetsamt at tidsplaner og økonomi overholdes netop i samspil med kvaliteten. Der må ikke være nogen huller i projektbeskrivelsen, så vores fagentreprenører skal være med på, at når man afleverer et hus, så skal alt være med. Ligeledes er vi meget optagede af gode, ordentlige arbejdsforhold og sikkerhed. De samme regler skal gælde for alle, og udenlandsk arbejdskraft skal have samme forhold som dansk arbejdskraft, siger Thomas Sørensen.

ARPE & KJELDSHOLM A/S har i alt tre store totalentrepriser i gang i Carlsberg Byen, og det kræver et stort overblik.

- Hvis der opstår udfordringer ved en totalentreprise, skal man forsøge at rette op på situationen, samtidig med at man skal holde fokus på de øvrige og sikre, at de holder sig inden for aftalte tid og ikke mindst kvalitet. Det kræver en ualmindelig dygtig medarbejderstab, som vi klart mener, at vi har, slutter Thomas Sørensen.

Sammensætningen af det rigtige hold er altafgørende

ARPE & KJELDSHOLM A/S, der er totalentreprenører på tre af byggerierne i Carlsberg Byen, betragter særligt Købke Hus, som den helt rigtige sammensætning af bolig, erhverv og detailhandel. En lille oase, der skal rumme og opfordre til liv hele døgnet. For ARPE & KJELDSHOLM A/S har det været en spændende opgave, som har krævet den helt rigtige kombination af såvel egne medarbejdere, som fagentreprenører.

- Carlsberg Byen har, som bygherre valgt at inddrage os, som totalentreprenør tidligt i projekteringsfasen. Det betyder, at vi bedre har kunne sammensætte det helt rigtige hold af udførende fagentreprenører. Det er nødvendigt for at kunne overholde tid, økonomi og kvalitet på et så komplekst byggeri. Særligt Købke Hus har krævet et hold, med bred erfaring og kompetencer inden for bygning af både lejligheder, rækkehuse, institution, kontorer og butikker, siger Thomas Sørensen, der er partner og direktør hos ARPE & KJELDSHOLM A/S.

Virksomhedens spidskompetence kommer i høj grad til udtryk, når de bliver tidligt inddraget i byggeprocessen, fordi de har en så bred erfaring fra forskellige projekttyper at trække på. En erfaring, der kommer byggeprocessen til gode, da det er med til at udrydde indledende fejl og misforståelser og sikrer en større bygbarhed, som en økonomisk fordel til bygherren.

- På Købke Hus har der været et virkelig godt samarbejde hele vejen rundt, fordi alle har været indstillet på at finde den bedste løsning. På den måde er vi, som totalentreprenører hele tiden blevet betragtet som en medspiller frem for en modspiller, fortæller Thomas Sørensen.

En af de få udfordringer, der har været ved Købke Hus, er ovenikøbet af den gode slags. Købke Hus’ undergrunds geoteknik er nemlig fænomenal og perfekt at bygge på, dog betyder det, at jordbunden er næsten ligeså hård som beton.

- Fordi jordbunden herude er så hård, er det ikke muligt at vibrere spuns, og der må derfor forbores for at få noget ned i den hårde moræneler. Det er ikke en udfordring, som vi ikke kendte til fra de geotekniske boringer, men det kræver naturligvis lidt ekstra grej, siger Thomas Sørensen.

Faktaboks:

ARPE & KJELDSHOLM A/S har varetaget rollen, som totalentreprenør på flere byggerier i Carlsberg Byen.

Virksomheden har bred erfaring fra lignende byggeprojekter, hvor der kræves særlig ekspertise i forhold til kompleksitet.

ARPE & KJELDSHOLM A/S tilbyder både totalentrepriser og bygherrerådgivning samt byggestyring, projektledelse og entreprenøropgaver.

Faktaboks:

ARPE & KJELDSHOLM A/S er totalentreprenør på det 15.000 kvadratmeter store byggeri Køpke Hus i Carlsberg Byen.

Virksomheden er stiftet i 2003 og har særlige kompetencer inden for bl.a. komplekse totalentrepriser og bygherrerådgivning.

Virksomheden har hovedsæde i København og beskæftiger i dag omkring 50 medarbejdere.

Læs mere her: www.arpekjeldsholm.dk.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094