23948sdkhjf

Kommunikation er altafgørende

I efteråret 2015 blev BAM Danmark tildelt byggeriet af den nye Europaskole i Carlsberg Byen, med et team bestående af arkitekt Vilhelm Lauritzen, NORD Architects Copenhagen samt EKJ rådgivende ingeniører A/S.

Europaskolen har en unik placering i Carlsberg Byen tæt ved den legendariske Elefantport, og kommer til at huse lokale og internationale elever fra efteråret 2018, hvor det færdige byggeri forventes at stå færdigt.

EKJ har været ansvarlig for projekteringen af samtlige installationer på byggeriet, der ifølge projektleder, Claus Christensen, har været et særdeles installationstungt byggeri.

- Det er et meget komplekst byggeri, fordi skolen er relativt kompakt og udnyttet til fulde. Så en stor del af de primære arealer skal naturligvis anvendes til undervisning og installationerne er komprimeret mest muligt, fortæller Claus Christensen.

Selvom det har været en stor opgave at være tovholder på byggeriet, herunder koordinering af placeringen af installationerne og samtidigt sikre bygbarheden, er udfordringerne løst ved et godt samarbejde.

- Det har været nødvendigt med en tæt koordinering mellem de enkelte discipliner for at kunne overholde kundens ønsker til form og tidsplan. En stor del af forløbet har derfor handlet om koordinering af installationer og kontrol af disse. Det er også vigtigt, at installationerne kan serviceres, når de er overdraget til brugerne. Selvom der er mange installationer placeret i mindre områder, skal de alle være tilgængelige, og bygningen skal have den nødvendige servicekapacitet og ønskede udvidelsesmuligheder, fortæller Claus Christensen.

 Projekteringen har på enkelte områder skilt sig ud fra øvrige byggerier, som EKJ har arbejdet på. Konstruktionerne er projekterede af BAM Holland, hvilket har givet EKJ indblik i Hollandsk projekteringsskik.

EKJ bruger sin erfaringer til at løse opgaven bedst muligt

I forlængelse af Europaskoleprojektet i Carlsberg Byen har EKJ rådgivende ingeniører as siden foråret 2016 varetaget rollen som ingeniørråder samt projekteringsleder på projektforslaget Harild Hus. Ejendommen, som skal fungere som en fleksibel kontorejendom, er ligeledes placeret i hjertet af Carlsberg Byen.

Som ved mange af de øvrige byggerier i Carlsberg Byen er det også her, ingeniøren der fungerer som projekteringsleder på projektforslag af byggeriet, mens arkitekten står for projekteringsledelsen i idéfasen, og totalentreprenøren er projekteringsleder på hovedprojekt og udførelsen.

Under samtlige faser af projekteringen af Harild Hus har EKJ haft et tæt samarbejde med totalentreprenør BAM Danmark. Dette for at afklare, allerede i de tidlige faser, om de udviklede løsninger kunne gennemføres i praksis inden for den aftalte tid og økonomi, fortæller projektleder hos EKJ, Claus Christensen.

Det er ikke første gang EKJ danner team med BAM. EKJ har arbejdet sammen med det samme team af totalentreprenører, rådgivere og arkitekter i forbindelse med byggeriet af. Holdsammensætningen har, ifølge Claus Christensen, været særdeles positiv for byggeforløbet på Harild Hus, idet man har kunne trække på de erfaringer, man har gjort sig ved byggeriet af Europaskolen.

- Europaskolens byggefelt strækker sig ind over Harild Hus, og den kælder Harild Hus står på, er egentlig Europaskolens kælder, så de to byggefelters mandskaber har kunnet drage nytte af at kende til begge projekter. Fordi vi har været det samme hold fra starten, har vi kunne løse opgaven i en trimmede proces, siger Claus Christensen.

I byggeprojektet Harild Hus varetager EKJ ligeledes opgaven med konstruktionsprojektering fra niveau over kælder. Her udover har EKJ haft ansvar arbejdsmiljørådgivning under projekteringen.

Faktaboks:

EKJ har hovedsæde i København, men servicerer kunder i hele Danmark, fra kontorer i København, Odense, Roskilde, Viborg, Aalborg og Bulgarien.

Virksomheden har erfaring med planlægnings-, projekterings- og ledelsesopgaver inden for alle typer byggeri og anlæg.

EKJ har udover flere byggerier i Carlsberg Byen en lang række store projekter bag sig. Her kan blandt andet nævnes Bella Sky, Statens Naturhistoriske museum og ombygningen af Københavns universitet.

Læs mere her: www.ekj.dk

Faktaboks:

EKJ rådgivende ingeniører as er en mellemstor virksomhed, der i dag beskæftiger omkring 240 medarbejdere. 

Virksomheden bevæger sig indenfor alle bygge- og anlægsfag og har kontor i København, Odense, Roskilde, Viborg, Aalborg og Bulgarien.

EKJ bistår og rådgiver sine kunder i forbindelse med planlægnings-, projekterings- og ledelsesopgaver inden for byggeri og anlæg.

Læs mere her: www.ekj.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094