23948sdkhjf

To italienere kæmper med om sjællandsk supersygehus

MT Højgaard og NCC konkurrerer med italienske entreprenører om milliardopgave på det nye sygehus i Køge
Prækvalificerede
  • NCC Danmark A/S
  • INSO (Italien)
  • Joint venture med Itinera og CMB (Italien)
  • MT Højgaard A/S (Danmark)

Danmark og Italien har hver to kandidater med i finalefeltet på en af årets største entrepriser.

MT Højgaard og NCC er sammen med den italienske entreprenør Inso og et joint venture fra støvlelandet således udpeget til at afgive tilbud på en totalentreprise på Sjællands Universitetshospital i Køge, der har en økonomisk ramme på to mia. kroner.

De fire totalentreprenører skal nu deltage i en dialogfase frem mod årsskiftet med bygherren, Region Sjælland.

I alt anmodede seks aktører om at blive prækvalificeret.

Italienere med muskler
Personer, der følger sygehusbyggerierne, vil genkende en del af de fire kandidater fra store hospitalsbyggerier. Både MT Højgaard og NCC er aktive entreprenører på de danske supersygehuse, og de er desuden begge prækvalificerede på det nye universitetshospital i Odense (Nyt OUH), som der bliver udpeget en vinder til før juleferien. På netop Nyt OUH er også det italienske joint venture Itinera/CMB med i den sidste budrunde.

Eneste helt nye bekendtskab er altså Inso. Den italienske entreprenør fremviser på hjemmesiden en lang række hospitalsreferencer fra Sydeuropa, Nordafrika og Østeuropa samt enkelte fra Balkan. Inso omsatte i 2016 for cirka 15 mia. kroner.

Itinera og CMB, der altså danner joint venture på sit andet danske sygehusbyggeri, omsatte sammenlagt for små syv mia. kroner sidste år.

Samme niveau endte MT Højgaards toplinje på, mens NCC sluttede 2016 med en omsætning på 3,5 mia. kroner.

Endeligt tilbud i februar
Kandidaterne kæmper om byggeriet af 110.000 kvm senge- og behandlingsbygninger til universitetshospitalet i Køge.

I slutningen af februar 2018 skal de bydende aflevere tilbud med tidsplan og en konceptbeskrivelse af deres arkitektoniske og konstruktive valg, understøttet med illustrationer af facaden. Desuden skal tilbuddet indeholde beskrivelse af, hvordan totalentreprenørerne vil tilrettelægge arbejdet og samarbejde med Region Sjælland om færdiggørelse af projektet inden for den økonomiske ramme på to mia. kroner, hvorefter regionen udpeger vinderen.

Oprindelig var en totalrådgiver bestående af C. F. Møller, Rambøll og Alectia tilknyttet sygehusbyggeriet, men på grund af en budgetoverskridelse på omkring 350 mio. kroner i første etape af projektplanen valgte Region Sjælland at ophæve kontrakten med rådgiverkonsortiet. Og sidenhen er der valgt en ny udbudsform i totalentreprise.

En ekstern granskning af forløbet og planlægning af det nye udbud har sidenhen taget trekvart år ekstra, men det er uvist, om det påvirker tidsplanen for projektet, da afleveringstidspunktet indgår som et af kriterierne i den kommende konkurrencefase.

Se udbuddet her: Project University Hospital Køge, procurement of turnkey contract for building project TE01

Nyt sygehus i Køge
Sjællands Universitetshospital i Køge opføres som en udvidelse af det eksisterende hospital, der ender med at blive næsten tre gange så stort, i alt 185.000 kvm

Det samlede hospitalsbyggeri kommer til at koste fire mia. kroner (i 2009-priser)

Den omtalte totalentreprise omhandler 110.000 kvm senge- og behandlingsbygninger, der opføres i etaper og indeholder sengeafdelinger, akutafdeling, intensiv afdeling, ambulatorier, billeddiagnostik samt behandlingsfunktioner i form af stråleterapi og operationsafsnit

Bygningerne vil indeholde: 789 enestuer, 38 intensivpladser, 158 undersøgelsesrum og 41 operationsstuer
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141