23948sdkhjf

Cobe bliver del af egen masterplan: Flytter kontoret til Nordhavn

Cobe er igennem de sidste år vokset til dobbelt størrelse og beskæftiger i dag flere end 100 medarbejdere.

Væksten skaber behov for mere plads, og det har arkitektfirmaet fundet i Københavns Nordhavn.

I starten af 2018 flyttes kontoret fra den nuværende adresse på Papirøen til Pakhus 54 på Sundmolen. Dermed fordobler Cobe kontorarealet til over 2.400 kvadratmeter.

Et unikt udstillingsvindue
Valget af Nordhavn er ikke tilfældigt. Tilbage i 2008 vandt Cobe konkurrencen om at udforme en masterplan for området, og med flytningen får arkitekterne nu mulighed for selv at blive en del i de rammer, som de selv har været med til at skabe:

- At bo i Pakhus 54 i Nordhavn bliver et helt unikt 1:1 udstillingsvindue for Cobe og vores projekter, siger indehaver og kreativ direktør Dan Stubbergaard.

Foruden masterplanen for hele området har Cobe blandt andet tegnet det markante boligbyggeri ”The Silo”, som stod færdigt tidligere i år. Arkitektfirmaet er også med i projekter som den kunstige ø, ”Kronløbsøen”, der skal rumme boliger, erhverv og p-hus, samt bydelens to kommende metrostationer, der forventes at åbne i 2020.

Omdannelsen af den gamle industrihavn er således i fuld gang, blandt andet i Aarhusgadekvarteret, hvor omkring 1.700 beboere er flyttet ind. Fuldt udviklet forventes Nordhavn i 2050 at rumme 40.000 beboere og 40.000 arbejdspladser.

Facade åbnes op
Pakhus 54, hvor Cobe nu får kontor, ligger på Sundmolen og blev opført for Østasiatisk Kompagni i 1953.

Ifølge Dan Stubbergaard rummer huset en særlig del af Nordhavnens historie, hvilket tydeligt mærkes, når man træder ind i det gamle pakhus med syv meter til loftet og rå betonvægge.

I dag fremstår pakhuset lukket og uden indsyn, men i forbindelse med omdannelsen til kontor skal bygningen åbnes op med store vinduer fra gulv til loft og indrettes som en by bestående af små huse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188