23948sdkhjf

To hold videre i konkurrencen om nyt Aarhus-byrum

Seks forslag er blevet til to i konkurrencen om at udforme det tidligere kulkranspor i Sydhavnskvarteret i Aarhus.

Danske Transform og australske Terroir står i spidsen for de to hold, der får mulighed for at arbejde videre på deres forslag. En endelig vinder forventes udpeget i februar 2018.

De to hold

Transform med underrådgiverne Dissing + Weitling, Lendager Group, Vega Landskab og Søren Jensen.

Terroir med Latz & Partner og ISC som underrådgivere samt Steffen Rasmussen som konsulent.

- Jeg ser frem til den kommende proces, hvor vi sammen med de to teams skal udfolde planerne for et af de mest spændende byrum i Aarhus, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Sydhavnens gamle kulkransspor har tidligere været brugt til at flytte kul til gasværket og anses for en vigtig brik i udviklingen af Sydhavnskvarteret. 

Med konkurrencen ønsker Aarhus Kommune at få bud på, hvordan kulkransporet kan omdannes til et nyt rekreativt byrum, der leder tankerne mod New Yorks populære High Line.

- Tidligere førte Kulkranen kullene frem til ovnene på Midtkraftværket, da Sydhavnen var et industriområde. Kulkransporet får også fremover en nøglerolle både som adgangsvej til den nye, levende erhvervsbydel i Sydhavnen og som symbol på en hensynsfuld transformation af et erhvervskvarter, hvor der også i fremtiden skal være plads til kulturliv og socialt udsatte, siger Kristian Würtz.

Bag de to forslag gemmer sig blandt andet idéer om delebibliotek for startup-virksomheder, bynatur i Kulparken, et socioøkonomisk spisested, et p-hus som aktivt byrum og et nyt bylivskontor for brugerne i området. 

De seks bud på Kulkransporet er udstillet i Bylageret i Sydhavnskvarteret frem til årets udgang og kan desuden ses på aarhus.dk/kulkransporet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109