23948sdkhjf

Et net mod nedbør og nedsynkning

Armeringsnet giver solidt underlag og skaber trykaflastning så der ikke opstår nedsynkning i opkørt mudder

Efter en typisk dansk sommer kan en stabilisering af campingpladsernes køreveje, græsarealer og parkeringspladser være tiltrængt.

Plastnet til trykaflastning af både veje og græsarealer er, ifølge salgschef Niels Arp-Nielsen fra virksomheden Expo-Net A/S i Hjørring, en økonomisk løsning, som både kan bruges til midlertidige og permanente arealer.

Både køreveje, græsarealer og parkeringspladser belastes, når de mættet af regn bliver kørt over af autocampere, biler med træk og vedligeholdelsesmaskiner. Og når underlaget er mudret væk, overvejer flere, hvordan det kan undgås næste år.

- Mange pladser har en eller anden form for stabilisering af underlaget. Ofte er det en dyr og vanskelig løsning baseret på metalgitre eller ligefrem asfaltering eller kørefast flisebelægning. Her oplever vi i stigende grad, at vores armeringsnet af plast bruges til at skabe kørefast underlag både midlertidigt og permanent, siger Niels Arp-Nielsen i en pressemeddelelse.

Et godt alternativ
Armeringsnettet har et overlap på 15 centimeter og lægges ud på arealer og veje, der skal kunne tåle tung belastning. Nettet skaber trykaflastning og øger bæreevnen, så der ikke opstår nedsynkning, kørespor og skævheder.

I Hjørring har man afprøvet armeringsnettet til etablering af en græsparkeringsplads. Indtil det pilotprojekt havde kommunen udelukkende anvendt nettet under grusstier, som erstatning for bundsikringssand. Det sker primært i forbindelse med separatkloakeringsprojekter.

- Jeg ser nettet som et godt alternativ, hvor der er brug for en midlertidig løsning, eller hvor der ikke er økonomi til en fuld asfaltering eller anden dyr løsning, siger Richard Madsen, ingeniør i Vej og Trafik i Hjørring Kommune.

Trafik og dårligt vejr
Store Brønderslev Marked anvendte armeringsnettet, da de afholdt marked i 2016.

Kombinationen af dårligt vejr og trafik til og fra markedsboderne skabte mudrede og ufremkommelige vejbaner.

For at afhjælpe problemet blev der etableret armering på græsplænen, og resultatet var tydeligt, siger Niels Arp-Nielsen

Selv tunge lastbiler gav ikke trykspor i plænen - dette til trods for, at der havde været megen regn i løbet af foråret.

- Pointen med nettet er, at det er en hurtig og enkel måde at etablere et kørefast underlag. Det er klart, at det ikke kan måle sig med en fuldt funderet løsning, hvor der afsluttes med asfalt, men i mange tilfælde viser den sig at være vedvarende stabil, siger Niels Arp-Nielsen.
kargaard

Armeringsnet med mange funktioner
Armeringsnet har mange formål. Det er anvendeligt til sports- og rekreationssteder, grønne områder, der ligger tæt på moser, nedlagte lossepladser og industriområder.

Er også velegnet til armering af indkørsler for at undgå sætninger af fliser. Meget brugbart, ifølge Expo-Net A/S, til at forbedre blød undergrund ved byggeri, vejanlæg, lufthavne og campingpladser.

Anvendes også til at lægge ud på skråninger for at forhindre nedfald af sten samt ved kystarbejde, opdæmning og som underlag ved midlertidige veje i skove og moser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265