23948sdkhjf

Støjreduktion og godt indeklima kan sagtens kombineres

Erik Pedersen ApS Rådgivende Civilingeniører har varetaget rollen som rådgivende ingeniør på Valby Maskinfabrik. Ingeniørvirksomheden er lige nu i gang med at tegne nogle sidste detaljer på en af boligblokkene, som vender ud mod Gammel Køge Landevej.

På samme tid arbejder Erik Pedersen ApS Rådgivende Civilingeniører på en rampe således beboerne kan komme fra parkeringskældrene til terræn. Der forefindes flere ramper, der gør, at parkeringskældrene afsnitsvis kan tages i brug, efterhånden som beboerne flytter ind. I den forbindelse har det været nødvendigt at udføre en længere tunnel under en af bygningerne, med det formål at forbinde to store parkeringskældre, der strækker sig på tværs af flere af boligblokkene på Valby Maskinfabrik.

- Tunnellen var faktisk et forslag, som vi fremsatte for bygherren. Idet der var et stort krav til parkering på Valby Maskinfabrik, og for at bygningslogistikken kunne hænge sammen, foreslog vi tunnelen, som kan binde kældrene sammen, forklarer Allan Rosenkilde, civilingeniør og partner hos Erik Pedersen ApS Rådgivende Civilingeniører.

Da Valby Maskinfabrik skal leve op til bygningsklasse 2020 - de maksimale energikrav, og samtidig beholde et godt indeklima, blev alle parter i byggesagen udfordret. Erik Pedersen ApS Rådgivende Civilingeniører blev sat til, i samarbejde med arkitekter og totalentreprenøren, at udvikle en vinduesløsning, der giver mulighed for frisk luft, lys og støjreducering på samme tid.

- Der blev produktudviklet og opfundet et såkaldt russervindue, der levede op til alle myndighedskravene mht lyd, energi, og lys. Det er et dobbelt vindue, som har en lydsluse indeni, som dæmper støjen, selvom det er åbent. På den måde kan man lukke sol og luft ind, uden at være generet af støjen fra landevejen, og på den måde opretholde et godt indeklima, forklarer Allan Rosenkilde.

Vinduesløsningen fra Valby Maskinfabrik blev taget så godt imod, at den nu også anvendes i boligbyggeriet på Frederiks Brygge, hvor Erik Pedersen ApS Rådgivende Civilingeniører også er engageret. Foruden de klassiske ingeniørdiscipliner har Erik Pedersen ApS Rådgivende Civilingeniører også designet et underjordisk forsinkelsesbassin, som skal forhindre oversvømmelser ved kraftige regnskyl.

FAKTABOKS Erik Pedersen Aps Rådgivende Civilingeniører:

  • er et erfarent rådgivende ingeniørfirma etableret i 1971
  • arbejder sammen med både mindre og større samarbejdspartnere, tegnestuer og bygherrer
  • er medlem af FRI (Foreningen af Rådgivende Ingeniører) og DI (Dansk Industri).
  • findes på www.erikpedersen.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111