23948sdkhjf

Sidste udbud på letbanen

Odense Letbane P/S har nu indledt jagten på den operatør, der skal drive byens kommende letbane.

Letbanens anlægsarbejde er for alvor begyndt i Odenses gader, og der er udpeget leverandører af både sporsystemet og de kommende letbanevogne.

Nu mangler blot den sidste store brik, inden det samlede puslespil kan gå op: Udbuddet af driften og vedligehold af letbanen, når den står færdig.

Derfor har Odense Letbane P/S nu indledt den omfattende udbudsproces, som skal ende med en kontrakt på driften og vedligehold af letbanen i op til 15 år.

- Det er vigtigt, at vi får operatøren på plads i god tid, inden letbanen skal åbne i slutningen af 2020. Det skal sikre en smidig og flydende overgang mellem anlægsarbejdet og selve driften, ligesom det skal give operatøren mulighed for at få sikkerheden omkring letbanen og alle godkendelser på plads i ordentlig tid inden åbningen, siger Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør for Odense Letbane P/S, i en pressemeddelelse.

Den kommende operatør vil være ansvarlig for sikkerheden på letbanen og skal samtidig bistå i den testfase, der ligger umiddelbart op til åbningen af Odense Letbane. Det er også operatøren, der skal uddanne letbanens personale, herunder ikke mindst et antal letbaneførere.

Efter åbningen bliver det operatørens ansvar at styre drift og vedligeholdelse samt rengøring af letbanens materiel og infrastruktur. De 16 letbanevogne forventes at køre i alt cirka 1,17 millioner kilometer per år fordelt på cirka 73.500 køretøjstimer. Derudover skal operatøren sikre trafikinformation til passagererne gennem infoskærme og udkald på stationerne og i letbanetogene.

Den kommende operatør skal desuden arbejde tæt sammen med FynBus, der som trafikselskab skal fastsætte taksten og stå for billettering i et ensartet billetsystem, så der bliver sammenhæng mellem byens busser og letbanen.

Find udbudsteksten på vores udbudssite her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156