23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Lad private bygge flere studieboliger

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Stadig flere søger ind og bliver optaget på en videregående uddannelse i landets større byer. Men udbuddet af egnede, billige studieboliger kan slet ikke følge med.

For hvor der i løbet af de seneste 10 år blev etableret 77.000 studiepladser, er antallet af studieboliger kun øget med 13.000. Og når man samtidig tager i betragtning, at boligudbuddet i eksempelvis København også skal tilgodese andre end studerende, så skaber det en flaskehals på boligområdet, der synes uovervindelig.

Den røde blok i Folketinget, mener, at problemet med manglen på studieboliger skal klares af staten, hvor den går ind og medfinansierer byggeriet af ungdomsboliger. Men spørgsmålet er jo om det er en statslig opgave at sikre boligudbuddet til studerende. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) mener, det er kommunernes opgave, og at staten alene skal skabe rammerne så kommunerne kan bygge boligerne.

Almene boliger er selvfølgelig et kommunalt anliggende, men man kan jo håbe, at langt flere private bygherrer ser potentialet i at opføre billige studieboliger. Det ser jo ikke ud til, at behovet for studieboliger vil blive mindre, og der bør derfor være en fornuftig forrentning for sådanne private investeringer i ikke mindst de store studiebyer. Også selvom der ikke kan opkræves høje huslejer.

De private investorer som pensionskasserne besidder en økonomisk styrke, der vil kunne sætte sådanne byggerier i gang. Derfor bør kommunerne ikke være bange for at indgå sådanne samarbejder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125