23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Milliardbyggerier gavner alle

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Der er brugt milliarder af kroner på at modernisere og udbygge de danske universiteter gennem de senere år.

Siden starten af 2013 er der igangsat 25 større byggeprojekter over den såkaldte tærskelværdi for EU-udbud med et samlet budget på syv mia. kroner, som Licitationen - Byggeriets Dagblad skrev i mandags. Og de kommende år er der udsigt til byggerier for op mod 2,5 mia. kroner.

Udbygningen skal blandt andet ses i lyset af den såkaldte Globaliseringsaftale fra 2009, hvor man ville bringe laboratoriefaciliteterne på universiteter op til nutidens standarder.

De mange milliader er store investeringer, og at udbygningen er kommet byggebranchen til gode i form af gode ordrer er selvfølgelig en naturlig følge. Men set i forhold til hvad man ellers kunne have fået af nye skoler, daginstitutioner, bedre forhold på erhvervskolerne og flere ansatte i disse sektorer, er det små investeringer.

For skal danske universiteter kunne mønstre optimale vilkår for de fremtidige kandidater til dansk erhvervsliv skal forholdene være up to date. Ellers taber danske studerende kampen til udenlandske studerende, der kan komme fra langt bedre forhold.

Det vil gøre det sværere for danske virksomheder at rekruttere den højt specialiserede arbejdskraft, som bliver så vigtig i fremtiden. For knowhow er et af de vigtigste aktiver, vi har i Danmark. Mister vi denne, hæmmes virksomhedernes produktivitet, og det vil i sidste ende dræbe væksten. Det rammer ikke kun dansk erhvervsliv, men også bygge- og anlægsbranchen på pengepungen i form af færre opførte projekter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11