23948sdkhjf

Rambøll vinder megakontrakt: Skal udvikle nyt byområde i Abu Dhabi

Danske BIG og hollandske MVRDV er arkitekterne.

Rambøll er valgt som totalrådgiver på opførelsen af bolig og erhvervsbyggeri i et nyt 18 hektar byudviklingsområde på Reem Island i Abu Dhabi.

Den danske rådgiverkoncern oplyser i en pressemeddelelse, at der er tale om en kontrakt til 200 mio. kroner.

Planerne for Makers District, som den nye bydel kaldes, omfatter 250.000 kvadratmeter nybyggeri med både hoteller, boliger, kontorer og detailhandel.

Bydelen, der forventes færdigbygget i 2020, er designet med henblik på at dyrke kreativiteten blandt unge, uafhængige kunstnere, designere og håndværkere i området – de såkaldte ’makers’.

- Dette er et stort og vigtigt projekt for vores team i Mellemøsten. Vores byggeridivision er i forvejen involveret i adskillige højhusprojekter i regionen. At vi kan underskrive kontrakten på dette prestigefulde projekt, cementerer vores position som en af de førende design og rådgivningsvirksomheder inden for byggeri, siger koncerndirektør Søren Holm Johansen.

Rambøll skal i projektet arbejde tæt sammen med arkitektfirmaerne BIG og hollandske MVRDV, der står bag det arkitektoniske koncept.

Bygherre på det enorme projekt er ejendomsudvikleren IMKAN. Ifølge selskabets administrerende direktør Walid El Hindi er Makers District det første byudviklingsprojekt af sin slags i regionen:

- Vi har udført et omfattende researcharbejde for at afdække behov og ønsker hos de unge og kreative kunstnere, som i øjeblikket er begrænset i deres valg af arbejde og bolig. Makers District vil imødekomme behovene hos makerne, og området bliver et pulserende knudepunkt i hjertet af Abu Dhabi, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129