23948sdkhjf

Vestforbrænding øger læsserkapaciteten

Store mængder affald til håndtering kræver stor maskinkapacitet

Et mylder af lastbiler drøner ud og ind hos Vestforbrændings omlasteanlæg i Frederikssund. En travl arbejdsplads, hvor cirka 100 lastbiler lægger vejen forbi - hver dag.

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsselskab, og her på deres omlasteanlæg håndterer anlægget årligt mere end 150.000 tons genanvendeligt affald. Der er fuldt tryk på i hele åbningstiden, så det stiller selvsagt store krav til, at maskiner og materiel fungerer.

Mere madspild
- Vi oplever en kraftig stigning af madaffald. Ja, faktisk modtager vi nu op til tre gange så meget madaffald end tidligere, og derfor blev vi nødt til at se os om efter en ny maskine, der kan håndtere så store mængder affald, siger teamleder hos Vestforbrændingen, Henning Coff Andersen.

Valget landede på en ny Cat 930M læssemaskine.

- Det affald, vi modtager skal vi omlæsse til nogle sættevogne, så derfor havde vi også brug for en maskine med en større læssehøjde. Vi lavede en indbudt licitation, og her var Pon Equipments bud det bedste på de parametre, vi havde stillet op. Fx var det et krav, at maskinen max må bruge 10 liter brændstof i timen, siger Henning Coff Andersen. Cat maskiner er heller ikke helt fremmed for affaldsvirksomheden, idet Vestforbrænding råder over 5-6 Cat maskiner i forvejen. Den ældste er fra 1999, mens den 950K læssemaskiner, vi møder på vores vej rundt på det store omlasteanlæg, er fra 2012 og har kørt omkring 7.000 timer.

- Så medarbejdere blev da glade, da de hørte, at vi skulle have en Cat igen. Dem kender de jo så godt i forvejen. Og så var det et ekstra plus, at Pon Equipment havde den på lager, så vi kunne få den leveret hurtigt, siger Henning Coff Andersen.

Stor travlhed
Den nye Cat 930M har rigeligt at se til. Den skal i gennemsnit håndtere cirka 1.000 tons affald om måneden.

- Vi har købt den med lynskifte, overtrykskabine og en 3,5 kvm stor højtipsskovl, så den kan håndtere de nye store mængder af affald. Vi har også købt en særlig krog, så vi kan bruge den til at trække containerne ud fra hallen, siger Henning Coff Andersen.
Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267