23948sdkhjf

Endelig har regeringen en plan for fremtiden

Gevinsten ved at arbejde bliver øget med det skatteudspil, regeringen har lanceret, skriver Arbejdsgivernes direktør

Regeringen er kommet ind i kampen for at sikre, at virksomhederne har den tilstrækkelige arbejdskraft i fremtiden.

Mangel på arbejdskraft er et alvorligt problem for industrien og mange håndværksvirksomheder. Her ser vi i Arbejdsgiverne ofte, at virksomhederne ikke kan rekruttere de folk, de skal bruge. Det koster på både landets produktivitet og konkurrenceevne.

Derfor ser vi i Arbejdsgiverne med tilfredshed, at regeringen kommer med en række initiativer, der øger arbejdsudbuddet. Der indføres et nyt jobfradrag, som giver en skattelempelse på op til 4.500 kroner, som er målrettet fuldtidsbeskæftigede med relativt lave arbejdsindkomster.

Det øger gevinsten ved at arbejde.

Sænket brotakst
Regeringen vil også fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget og hurtigere tage hul på den aftalte forhøjelse af topskattegrænsen. Det tilskynder også til at gøre en ekstra indsats på arbejdsmarkedet. Det skal kunne betale sig at arbejde.

Derudover ser vi med stor tilfredshed, at regeringen vil sænke brotaksten på Storebælt, som længe har været en stor hindring for mobiliteten på arbejdsmarkedet. Her vil mange håndværks- og industrivirksomheder lettere kunne tiltrække den arbejdskraft, der ofte befinder sig lige på den anden side af broen.

Gode skridt på vejen
Regeringens forslag er alle gode skridt på vejen til at sikre virksomhederne et højt og kvalificeret udbud af arbejdskraft og dermed gøre Danmark klar til fremtiden.

Dog er det ærgerligt, at man dropper håndværkerfradraget, som ellers var en af statsministeren store valgløfter.

Det kunne have vekslet sort arbejde og gør-det-selv-arbejde til et øget arbejdsudbud - hvor vi hver især gør det, vi er bedst til.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125