23948sdkhjf

Statens ejendomsselskab har snart alt udsolgt på flyvestation

Den tidligere Flyvestation Værløse er ved at være et færdigudviklet bolig- og erhvervsområde

Stort set alle byggeretter i Sydlejren på den tidligere Flyvestation Værløse ved København er solgt, og snart kan første spadestik til en række nye boliger tages.

Dermed kan statens ejendomsselskab Freja Ejendomme snart melde alt udsolgt på den tidligere flyveplads, der blev nedlagt i 2004.

Siden Freja Ejendomme overtog udviklingen af Flyvestation Værløse for fire år siden er der udarbejdet lokalplan og fundet investorer og konturerne til et bæredygtigt bolig- og erhvervsområde tegner sig.

- Vi har haft et virkelig godt parløb med Furesø Kommune og vores samarbejdspartnere. Alle har været enige om, at Flyvestationens historie og kultur skal bevares og integreres i den nye bydel. Det har været en fornøjelse at se, hvordan brikkerne lige så stille er faldet på plads, siger udviklingsdirektør i Freja ejendomme Carsten Rasmussen i en pressemeddelelse.

Gennegående færdselsåre
Den nye bydel tager udgangspunkt i det eksisterende. Således bliver Perimetervejen den gennemgående færdselsåre, mens en række af de gamle hangarer finder nye anvendelser som blandt andet fælleshus, foreningshus og filmstudier for Filmstationen.

På samme måde bliver kontroltårnet udnyttet som fælleshus for kollektivet Mageløse, mens den bevaringsværdige del af Flyverskolen bliver integreret i en ny boligbebyggelse.

- Vi har været begunstigede af en mangfoldig og engageret gruppe af investorer, som hver især har drømme og ambitioner for området. Filmstationen har købt den primære del af erhvervsområdet, Bonava har investeret i tre byggefelter på i alt 18.000 kvm og Bofællesskabet Mageløse har sat sig på 5.000 kvm og yderligere et bofællesskab er på vej. Derudover har vi solgt en byggemulighed på 10.000 kvm til Reka Group, siger Carsten Rasmussen.

Hyggen i højsædet
Naturen er i højsædet i den nye bydel, hvor boligerne bygges med udsigt ud over det storslåede landskab.

På samme måde bliver Bonavas første rækkehuse Filmhusene bygget, så fællesskabet kommer i højsædet. Gårdrummene er planlagt, så beboerne føler sig knyttet til nabolaget for at fostre sammenhold og øget livskvalitet.

Boligudvikleren Bonava er glad for, at de har fået lov til at sætte deres fingeraftryk på sådant et enestående område som Flyvestation Værløse

- Flyvestationen har en helt enestående historie og ligger samtidig naturskønt i Værløse. Den rummer muligheder for at udvikle netop den type af hyggelige nabolag som Bonava er bedst til. Her kan vi skabe funktionelle og bæredygtige hjem for mange familier, siger Bonavas adm. direktør Torben Modvig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187