23948sdkhjf

Ejendomsinvestor bruger salgsprovenu på nye boliger i Hillerød

M. Goldschmidt Holding sælger 11 københavnske ejendomme til Lægernes Pension

11 bolig- og erhvervsejendomme i Storkøbenhavn har fået ny ejer, efter ejendomsselskabet M. Goldschmidt Holding A/S har solgt dem til Lægernes Pension.

De mest kendte af ejendommene i porteføljen er Enghavevej 40 med spillestedet Vega på Vesterbro i København, samt kontordelen af komplekset 8-tallet i Ørestad på Amager, der er tegnet af Bjarke Ingels.

- Med Lægernes Pension får ejendommene en god og langsigtet ejer, som kan videreudvikle dem, mens vi kan koncentrere kræfterne om at udvikle og opføre 1.300 boliger i det centrale Hillerød, siger Søren Bjørn Hansen, der er viceadministrerende direktør i M. Goldschmidt Holding, i en pressemeddelelse.

250 boliger sættes i gang
De 1.300 boliger i Hillerød omfatter det 119.000 kvm store Frederiksbro-projekt i det centrale Hillerød, som efter lange tovtrækkerier blev endeligt godkendt i foråret, efter en klage over projektet blev afvist af Natur- og Miljøklagenævnet.

M. Goldschmidt Holding forventer at igangsætte byggeriet af de første 250 boliger i løbet af efteråret, så de første beboere kan flytte ind i foråret 2019. Denne første etape består af et punkthus på 15 etager med 60 lejligheder.

Boligprojektet i Hillerød falder dermed godt i tråd med M. Goldschmidts investeringsstrategi, som dels handler om at investere i udvikling og videresalg af ejendomme i Storkøbenhavn samt investere langsigtet i det centrale København.

De 11 ejendomme
Porteføljen består af 11 ejendomme på samlet over 50.000 kvm
  • Enghavevej 40 med spillestedet Vega
  • Kontordelen af 8-tallet i Ørestad Syd
  • Fem ejendomme på Frederiksberg
  • To blandede ejendomme nær det nye indkøbscenter Kronen Vanløse
  • En ejendom i Hvidovre
  • En ejendom i Lyngby

Videreudvikle ejendomme
Ud over Vega og 8-tallet omfatter de 11 solgte ejendomme også fem ejendomme på Frederiksberg og to ejendomme nær det kommende indkøbscenter Kronen Vanløse, .

Lægernes Pension lægger ikke skjul på, at pensionsselskabet vil videreudvikle på flere af de købte ejendomme.

- Der er tale om veldrevne ejendomme i hovedstaden med en god risikospredning mellem kontor og boliger fordelt på mange lejere. Flere af ejendommene har desuden et udviklingspotentiale med for eksempel ekstra byggeretter og mulighed for at udnytte tagetager, udtaler Jan H. Willard, der er chef for aktier og alternative investeringer i Lægernes Pension, i pressemeddelelsen.

Mæglerfirmaet Lintrup & Norgart A/S har stået for selve salget af ejendommene, mens Fokus Asset Management skal forvalte og administrere ejendommene for Lægernes Pension.

Hverken M. Goldschmidt Holding eller Lægernes Pension ønsker at offentliggøre salgssummen på de 11 ejendomme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094