23948sdkhjf

Aart Architects skal tegne udvidelse af glasmuseum

Tre arkitektvirksomheder – Cebra, Sleth og Aart – har deltaget i konkurrencen om en udvidelse af Glasmuseet Ebeltoft, og det er nu afgjort, at Aart får opgaven.

- Glasmuseet Ebeltoft har behov for mere plads – til vores formidling, til vores udstillinger og til at servicere vore mange gæster. Den nye tilbygning fra Aart giver os alt dette. I tilgift giver den os en bygning, der rummer overraskelsen og pirrer nysgerrigheden. Tilbygningen har respekt for det eksisterende, men ’twister’ det klassiske på en tidssvarende måde, siger museumsdirektør Dan Mølgaard.

Siden 1986 har Glasmuseet Ebeltoft præsenteret moderne glaskunst i verdensklasse. Først i den gamle Toldbod fra 1921, tegnet Hack Kampmann, og fra 2006 tillige i den moderne fløj tegnet af 3XN.

Med valget af Aart Architects' forslag til en udvidelse af de eksisterende faciliteter har museet taget første skridt mod endnu et kapitel og en bygning til museets historie.

Det bærende element er tagskiven, der er udformet som en cirkel og beklædt med glas. Cirklen forbinder de eksisterende bygninger ved hjælp af et transparent glasforløb, som skaber et nyt, let rumforløb med en række ønskede faciliteter.

Den nye bygning vil rumme nye udstillingsarealer, ny foredragssal og publikumsfaciliteter knyttet til det arbejdende værksted. Hertil kommer butik, café og overnatningsmuligheder for internationale glaskunstnere.

Samlet set råder Glasmuseet Ebeltoft i dag over bygninger med et samlet areal på
1.341 kvadratmeter. Udvidelsen af publikumsarealet forventes maksimalt at udgøre 250 kvadratmeter. Hertil kommer det areal, der opstår i museumshaven og på museets tag i form af en tagterrasse, samt magasiner og værksteder, der ikke vil være
tilgængelige for publikum.

Museets ledelse påbegynder nu arbejdet med at finde den nødvendige fondsfinansiering til projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11