23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Opgøret med en Tarzan-kultur

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Flere af byggeriets ansatte får behandling via en sundhedsordning, viser en ny undersøgelse fra Dansk Byggeri baseret på tal fra PensionDanmark.

Og eftersom hovedparten af de ansatte i byggebranchen er mænd, ser det også ud til, at mændene er lige så gode til at benytte ordningen som kvinder.

Om det ligefrem kan betegnes som et opgør med den særlige Tarzan-kultur, der hersker på nogle af landets byggepladser, er ikke til at vide. Men det er positivt, at byggearbejderne i højere grad benytter sig af sundhedsordningen, som er blevet en del af overenskomsterne.

For sundhedordningen skal ikke kun bruges, når skaden er sket, men bør også bruges, når man mærker de første symptomer på eksempelvis ondt i ryggen. For jo før der sættes ind, jo hurtigere kan virksomheder få en rask medarbejder.

Alt for ofte har man hørt historier om hårdføre byggearbejdere, der ikke vil anerkende, at de har ondt. Men når først skaden er blevet mere eller mindre kronisk, har både virksomhed og samfund et problem. Virksomheden mister værdifuld arbejdskraft, og samfundet skal bekoste sygedagpenge og måske pension.

Derfor er undersøgelsen måske også et behageligt vink med en vognstang om, at byggearbejderne er blevet mere bevidste om deres helbred. Der er ingen grund til at videregive en Tarzan-kultur til lærlinge eller de yngre svende, der skal tegne bygge- og anlægsbranchen i mange år fremover.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094