23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Nedskæringer er ikke befordrende

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Endnu engang står Arbejdstilsynet til at miste penge med det finanslovsforslag, som regeringen fremlagde i sidste uge.

Denne gang er det 10 mio. kroner fra den direkte bevilling på Finansloven. Dertil løber en række midlertidige bevillinger ud, så de samlede besparelser ifølge LO løber op i 21 mio. kroner. Det betyder, at Arbejdstilsynets personale reduceres med 24 årsværk i 2018.

De planlagte besparelser harmonerer meget dårligt med de udmeldinger, der kom fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) før sommerferien, hvor han ville se på, hvordan arbejdsmiljøet i bygge- og anlægsbranchen kan forbedres. Netop i lyset af problemer med arbejdsmiljøet i branchen.

For branchen kommer sikkert i høj grad til at mærke, at der bliver færre medarbejdere i Arbejdstilsynet.

Det betyder færre tilsyn på landets byggepladser, og selvom der bliver arbejdet hårdt i virksomhederne med sikkerhedstiltag, må man bare konstatere, at der fortsat er mange ulykker inden for bygge og anlæg - alene i år er fire bygningsarbejdere døde under udførelse af deres arbejde.

Derfor er der også brug for et effektivt Arbejdstilsyn, som kan sætte effektivt ind mod brud på arbejdsmiljøreglerne og føre de tilsyn, der kan komme de brodne kar i bygge- og anlægsbranchen til livs.

Regeringens finanslovsudspil vidner bare ikke om opbakning til dette.

For færre midler vil unægteligt også kunne mærkes på det tilsynsarbejde, der er så vigtigt for branchen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095