23948sdkhjf

Fuglereservat åbner mere for offentligheden

I dag indvier miljø- og fødevareministeren den renoverede fuglestation Tipperhuset i bunden af Ringkøbing Fjord

Hvert år sætter tusindvis af fugle kurs mod strandengene på halvøen Tipperne i Ringkøbing Fjord, som er et af Europas vigtigste fugleområder.

I juli-august, hvor vadefugletrækket er på sit højeste, kan man blandt andet se ryler, spover, hjejler og gæs. I vinterhalvåret kan man også nyde synet af Danmarks nationalfugl svanen.

Hidtil har området været svært tilgængeligt for offentligheden, men nu udvides åbningstiderne og samtidig indvies et helt nyt fugletårn, hvorfra besøgende kan observere de mange fugle i passende afstand.

- Tipperne er et af Danmarks vigtigste fugleområder, og nu kan alle danskere endelig få større del i oplevelsen. De nye besøgsforhold er et godt eksempel på, at beskyttelse og benyttelse af vores vigtige naturområder sagtens kan gå hånd i hånd, så flere får mulighed for at komme ud i naturen. De nye adgangsforhold kan også bidrage til at styrke turismen og den lokale udvikling og betyde, at områdets mange gæster vælger at blive lidt længere, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), der indvier den renoverede fuglestation Tipperhuset i bunden af Ringkøbing Fjord i dag, i en pressemeddelelse.

Pyramideformet skjul
Udover et nyt observationstårn er der blevet etableret et lille pyramideformet skjul ved Tippesande, der gør det muligt at observere fugletrækkene helt tæt på uden at forstyrre.

Den gamle stråtækte forpagterbolig Tipperhuset er desuden blevet renoveret, herunder også den gamle fuglestation på husets første sal, så der fortsat kan ske fugletællinger på Tipperne og i vildtreservatet. Besøgende vil også kunne nyde deres medbragte mad i tørvejr i et madpakkerrum.

- Naturen og landskaberne er for mange noget af det bedste ved Danmark og udgør et stærkt potentiale, der kan aktiveres på nye måder. Til at skabe fantastiske oplevelser, øge lokal stolthed og styrke turismen. Tippertårnet er et fornemt eksempel på, hvordan man kan gribe udfordringen an og iscenesætte landskabet på nye måder - uden at stjæle hele billedet, siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania i en pressemeddelelse.

Tidsrummet for offentlighedens adgang til fuglereservatet ændres i forbindelse med indvielsen i dag, så der bliver åbent på daglig basis i perioden fra den 1. marts til 30. november, hvor der i dag kun er åbent én dag om ugen.

Der åbnes ikke op for de vitale dele af reservatet, men der bliver blandt andet mulighed for en kortere gåtur rundt om Tipperhuset.
brahe

Projektet på Tipperne ved Vesterhavet
De forbedrede besøgsforhold på Tipperne er sket i et partnerskab mellem Naturstyrelsen og Realdanias kampagne ”Stedet Tæller”, der med en række projekter skaber oplevelser i Danmarks yderområder.

Med kampagnen er Tipperne udvalgt som ét blandt 10 særlige steder i det danske landskab. På hver af de 10 udvalgte steder realiseres projekter, som med underspillet arkitektur formidler og skærper oplevelsen af naturen.

Realdania har gennem kampagnen Stedet Tæller støttet projektet med tre mio. kroner, Naturstyrelsen har bevilget en mio. kroner og Miljøstyrelsen 600.000 kroner.

Projektet er tegnet af Johansen Skovsted Arkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109