23948sdkhjf

Casa skal bygge nyt PFA-kollegium i Odense

Pensionsselskabet investerer milliardbeløb i nye kollegier i landets fire største byer – og lægger ud i Odense.

PFA, der i år fejrer sit 100-års jubilæum, vil bygge nye moderne kollegier i Danmarks i henholdsvis Odense, Aalborg, Aarhus og København.

Den samlede investering løber op i mere end en milliard kroner og vil skabe boliger til over 1.000 studerende.

Odense bliver den første by med et nyt kollegium, der forventes at stå indflytningsklart med 300 værelser i begyndelsen af 2020.

- Med PFA-Kollegierne ønsker vi at skabe moderne og attraktive studieboliger, der imødekommer den boligmangel, som mange studerende oplever. Projektet er drevet af en ambition om at skabe optimale rammer for både læring, fællesskab og bæredygtighed. Samtidig får vi mulighed for at give vores kunder et nyt, unikt tilbud, som binder generationerne sammen, siger Allan Polack, der er Group CEO i PFA.

Fra indvid til fællesskab
Det er Arkitema, der har udviklet konceptet for PFA-kollegierne og tegnet byggeriet i Odense, der skal opføres af Casa i Toldbodgade i City Campus-området ved havnen.

Kollegiet i Odense opbygges som et kvadratisk 8-tal for at gøre det let for den enkelte at møde andre på kryds og tværs. 8-tallets 'hjerte' bliver indrettet til læring og fungerer som socialt samlingspunkt.

Beboerne tilhører en ’bofamilie’ med 10-12 værelser, der deler fælleskøkken og fællesrum i et familielignende fællesskab. Altaner binder bofamilierne sammen og giver de studerende let adgang til grønne udearealer. Der bliver også andre fællesområder, hvor der kan indrettes festrum, spillerum, værksteder og fitness.

- I mange år har tendensen været at bygge individuelt orienterede studieboliger. Den tendens bryder PFA-kollegierne med og sætter i stedet fokus på at styrke fællesskabet. De studerende får eget værelse med bad, men ellers er det fællesarealerne, der er i fokus, såsom fælleskøkkener, moderne studiepladser og fællesrum, som lever op til den måde, de unge studerer og er sammen på i dag, siger Dorthe Keis, der er partner i Arkitema.

Det er planen, at alle fire kollegier skal stå færdige senest i 2022, og ambitionen er at opnå DGNB-certificering alle steder.

De nærmere planer for opførelsen af PFA-kollegierne bliver præsenteret i Odense den 31. august kl. 12.30. Præsentationen finder sted i Toldbodgade, hvor kollegiet skal opføres. Her vil blandt andre uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S), by- og kulturrådmand i Odense Kommune Jane Jegind (V) og Group CEO i PFA Allan Polack, være til stede.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141