23948sdkhjf

Aflevering af Københavns Museum er forsinket

Skou Gruppen er på nippet til at aflevere lokalerne til Københavns Museum måneder forsinket grundet flere udfordringer i restaurerings- og renoveringsprocessen

Midt i det pulserende København - nærmere bestemt på hjørnet af Stormgade og Vester Voldgade - slår Københavns Museum dørene op i efteråret 2018.

Museet flytter fra Vesterbro til adressen på Stormgade 18, og her har Skou Gruppen siden august 2016 kæmpet for at gøre lokalerne, der tidligere har huset blandt andet Overformynderiet, Københavns Børneværn og kontorer for skiftende kommunale funktioner, klar til den nye brug.

Et arbejde, der har vist sig mere udfordrende end først antaget. Flere ting har nemlig påvirket i retning af en senere aflevering.

Flere overraskelser
Oprindeligt var det meningen med aflevering i april 2017, men i stedet er 1. september blevet datoen.

- Stormgade 18 er en fredet bygning, og den har givet os mange udfordringer under renoveringen, fortæller Martin Skou Heidemann, direktør i Skou Gruppen, da han tidligere på ugen viser blandt andre Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), rundt.

- Der har været så mange overraskelser undervejs, fortsætter han.

Han peger blandt andet på, at især funderingen under Stormgade 18 har været en udfordring.

Området har tidligere været under vand, og frem for at hvile på egetræspæle som nabobygningerne, hviler bygningen på et gittersystem i beton, som det er vurderet, at man ikke skal røre ved.

Det har umuliggjort ønsket om at trække rør igennem, som man derfor har måttet skjules på andre måder, fortæller Martin Skou Heidemann.

Dyrere end ventet
Funderingsoverraskelsen har medvirket, at der har måttet tilføjes en ekstra bevilling til bygningsrestaureringen.

- Alle var enige om, at der her var noget, man ikke kunne vide på forhånd, forklarer Martin Skou Heidemann, der ikke ønsker at komme beløbet nærmere, men oplyser, at hovedentreprisen, som også omfatter arbejder på adressen Stormgade 20, oprindeligt var i omegnen af de 50 mio. kroner.

Han fremhæver, at der fra starten har været prioriteret en lang fase til indretning af museet, og at der derfor ikke har været panik på som følge af den forsinkede aflevering.

Fra museets side regner man med en stigning i antal besøgende som følge af flytningen samt fornyelse af udstillings- og arrangementprofilen fra 60.000 årlige gæster til 150.000. 

Læs mere om renoveringsprojektet i Licitationen - Byggeriets Dagblads tema om byggerier i Østdanmark 19. september.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111