23948sdkhjf

Arkil vender stort underskud til overskud i første halvår

Arkil Holding A/S kan fremvise en overskudsgrad på otte procent i andet kvartal og har lagt de røde tal fra begyndelsen af 2016 bag sig

REGNSKAB Anlægsentreprenøren Arkil Holding A/S er tilbage på sporet efter et 2016, der gav store ridser på grund af nedskrivninger på tre projekter.

Arkil har i årets første halvår vendt et underskud på 73 mio. kroner før skat fra samme periode sidste år til et overskud på 31 mio. kroner, mens omsætningen er tæt på status quo. Især i andet kvartal er det gået fremad.

- I andet kvartal leverer vi et driftsresultat på 65 mio. kroner og en overskudsgrad på otte procent, og det er faktisk bedre, end vi forventede. Og da der ikke forekommer hensættelser, så er tallene et udtryk for, at det går rigtig godt for den almindelige forretning, siger adm. direktør Jesper Arkil.

Ser man en række år tilbage, ligger overskudsgraden i andet og tredje kvartal typisk et godt stykke over årets samlede overskudsgrad, men Arkil har ikke haft så høj en indtjening i et kvartal de seneste fem år, som avisen har kigget tilbage på.

Fokus på at tjene penge
Det positive resultat i halvårsregnskabet var ventet, efter Arkil i sidste uge opjusterede forventningerne til årsresultatet i 2017 til 90-120 mio. kroner før skat fra det tidligere forventede 60-90 mio. kroner. Også omsætningen ved årets udgang ventes at blive højere end tidligere udmeldt. Den er nu på 3,1 mia. kroner i stedet for tre mia. kroner, som virksomheden også omsatte for i 2016.

Baggrunden for opjusteringen er en generel fremgang i virksomheden, både i ind- og udland og alle projektstørrelser. Jesper Arkil peger på, at entreprenøren har øget fokus på, at alle projekter skal give et godt afkast. Derfor kommer omsætningen i anden række efter indtjeningen.

- Vi er selvfølgelig interesserede i at øge omsætningen, men vi søger ikke blindt mod vækst. Vi har arbejdet fokuseret på at sikre gode afløb på vores projekter, og det høster vi frugterne af nu, siger Jesper Arkil.

Ikke flere nedskrivninger
Den store forskel på driften i regnskabstallene for 2016 og 2017 skyldes primært en række projekter, der kostede dyrt i 2016-regnskabet.

Arkil gennemførte nedskrivninger på et broprojekt ved Næstved, 18 vejoverføringer på Lolland og Falster som en del af Ringsted-Femern banen samt ikke mindst en ophævet kontrakt på Østfyn for Banedanmark. Nedskrivningerne på projekterne beløb sig til 94 mio. kroner fordelt over hele året, men med størstedelen i første halvdel af 2016. Der bliver ikke foretaget flere nedskrivninger på disse projekter.

Voldgiftssager verserer på Ringsted-Femern banen og med Banedanmark for kontrakten på Østfyn, men Arkil forventer ikke, at de bliver afsluttet i indeværende regnskabsår.

Arkil Holding A/S (1. halvår)
Mio. kroner 2017 2016
Nettoomsætning 1.329 1.306
Bruttoresultat 164 59,8
Resultat før skat 31,4 (72,5)
Resultat efter skat 23,2 (56,4)
Egenkapital 785,7 696,7
Overskudsgrad 2,4 (5,5)
Antal ansatte 1.811 1.846
Regnskabet er afsluttet den 30. juni 2017
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125