23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Pensionspenge bør være en løsning

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Langt flere pensionsmidler finder vej til byggebranchen. I de kommende år vil et tocifret milliard fra landets pensionsselskaber således blive brugt på investeringer i nybyggeri og renovering af eksisterende ejendomme.

Set fra et bygge- og anlægssynspunkt er det jo glædeligt, at pensionsselskaberne har fået øjnene op for investeringsmulighederne i byggeriet efter en finanskrise, hvor byggeaktiviteten i den grad har været nedadgående.

Det er særligt på boligområdet, at pensionsselskaberne har rettet øjnene - ikke mindst med stabile afkast for øje. Det er selvfølgelig godt for pensionskunderne, men fremadrettet er det jo også godt, at der sikres en mere stabil byggeaktivitet med pensionsmidlerne, samtidig med at der rettes op på det boligunderskud, der er i flere af de større byer.

Men et er byggeri, noget andet er anlægsarbejder. Her burde Folketinget i større grad åbne op for privat medfinansiering på de større anlægsprojekter. For i en tid, hvor den statslige velvilje til nye veje og udbedringer er på et lavt niveau, kan pensionskasserne være en solid medspiller.

Flere offentlige private partnerskaber (OPP) en oplagt mulighed, hvor pensionskasserne kan tage en aktiv i rolle i drift og vedligehold. Det åbner så op for spørgsmålet om betalingsveje, og det skal der nok være delte meninger om.

Men i snart 20 år har danskerne levet med en brugerbetalt Storebæltsbro, hvilket ikke ligefrem har betydet mindre trafik. Så betalingsveje bør da tages med i tankerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094