23948sdkhjf

Den Røde Plads får ny belægning

Området på Nørrebro i København skal belægges med røde teglklinker i fire farvenuancer
Området
Superkilen er det område, der løber som en kile på tværs gennem Mimersgadekvarteret fra Nørrebroparken til Tagensvej i København. Området er omdannet til et bredt favnende og fantasifuldt byrum, der binder kvartererne på begge sider af Superkilen sammen.

Superkilen er indrettet med byinventar fra omkring 60 forskellige lande. Der er blandt andet en japansk legeblæksprutte, bænke fra Brasilien, cykelstativer fra Finland og meget mere.

Siden starten af august 2011 har Den Røde Plads ved Nørrebrohallen lyst op i landskabet. For den er i bogstaveligste forstand RØD – I alle de nuancer man kan forestille sig. Den Røde Plads er en del af Mimersgadekvarteret og Superkilen
Projektet dækker også et af DSB’s arealer placeret vest for Mjølnerparken

Den Røde Plads og Superkilen på Nørrebro i København er et aktivt og levende byrum, som senest sidste år blev belønnet med den prestigefyldte internationale arkitekturpris Aga Khan Award.

Der har dog været problemer med belægningen på pladsen, som kan være glat i vådt føre, og hvor farven hurtigt er falmet. Det bliver løst nu.

Sidste sommer besluttede Borgerrepræsentationen, at Den Røde Plads skal have udskiftet belægningen.

Nu er der i samarbejde med Realdania og efter grundige undersøgelser fundet en god og fremtidssikret løsning. Pladsen skal belægges med røde teglklinker i fire farvenuancer, som afspejler det eksisterende mønster på pladsen.

- Superkilen har betydet et kæmpe løft for Nørrebro. Samtidig har parken fået hele verden til at spærre øjnene op og rette blikket mod bydelen, siger Købenavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) i en pressemeddelelse.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu med støtte fra Realdania endelig kan få løst udfordringen med den glatte og falmede belægning på Den Røde Plads, tilføjer han.

Realdania har medfinansieret Superkilen helt fra start og bidrager til den nye belægning med 6,8 mio. kroner.

Alsidigt byrum
- Superkilen og Den Røde Plads er et fantastisk eksempel på, hvad et byrum, der er alsidigt og inviterer til fællesskab og mange typer af aktiviteter, kan betyde for et helt område. Med den nye belægning sikrer vi, at pladsen vil bevare det pulserende byliv, stå smukt i mange år frem og samtidig bliver sikker at færdes på i al slags vejr, udtaler filantropidirektør i Realdania Anne Skovbro.

Udover Realdanias støtte har projektet fået tilført flere midler i forbindelse med, at Superkilen i efteråret 2016 modtog den internationale arkitekturpris Aga Khan Award.

Prisen bestod af en pengepræmie, som skulle fordeles mellem projektets parter.

Parterne Realdania, Bjarke Ingells Group og Topotek 1 har valgt at donere deres del af præmien til de nye belægninger på Den Røde Plads, som samlet set udgør 0,56 mio. kroner. Det forventes, at arbejdet på Den Røde Plads udføres i sommerhalvåret 2018.
brahe

Renoveringen
Det samlede budget for renovering af belægningen på Den Røde Plads er 13,5 mio. kroner.

Belægningen med de røde teglklinker imødekommer den oprindelige designmæssige idé med flerfarvet belægning af pladsen og overholder samtidig de tekniske krav til blandt andet tilstrækkelig friktion, farveægthed og arbejdsmiljø.
De røde teglklinker er en velafprøvet løsning, som allerede bruges som belægning på pladser og fortove i Odense Kommune, der har gode erfaringer med denne type materialer.

Det nye forslag er blevet til i samarbejde mellem Københavns Kommune, den tidligere Kilebestyrelse, Nørrebro Lokaludvalg og den tidligere designansvarlige rådgiver BIG. Det har været et stort ønske hos alle parter at fastholde en rød belægning, som efterhånden er blevet en stor del af pladsens identitet.
Den nuværende belægning er en PU-belægning, der indeholder isocyanater. Isocyanater er et stof, der optræder på Miljøstyrelsens liste over uønskede stoffer. Københavns Kommune bruger derfor ikke længere materialer med isocyanater. Stoffet er kræftfremkaldende, hvis belægningen opvarmes til 150 grader for eksempel ved skæring eller fræsning i belægningen. Når belægningen er udlagt, udgør det ingen sundhedsmæssig risiko.
Kilde: Realdania

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11