23948sdkhjf

Thisted-virksomhed har styr på kloakkerne

Efterspørgsel fra forsikringsselskaber og spildevandsselskaber øger aktiviteten

Det Thy-baserede firma, Thisted Kloakservice vokser på tv-inspektion, og det er forsikringsselskaber og spildevandsselskaber der trækker væksten. Det skyldes voksende krav til dokumentation over tilstanden i kloaknettet. For forsikringsselskaberne handler det om at kunne fastsætte præmier og udmåle skadesudbedringer, mens det for spildevandsselskaberne handler om at at kunne planlægge renoveringer i god tid, og i det hele taget at kende tilstanden i kloaknettet.

Så vækst er status hos familievirksomheden, der gennem de senere år er vokset med 20 procent, og man oplever i stigende grad efterspørgsel fra forsikringsselskaber og kommunale spildevandsselskaber.

Det sker bl.a. som en konsekvens af, at virksomheden inden for de senere år er blevet medlem af Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning DTVK. Tv-inspektion fylder i dag 20 procent af forretningen.

Som led i en klar strategi om at højne kvaliteten af tv-inspektionen samt byde ind på opgaver for bl.a. de kommunale spildevandsselskaber, meldte Thisted Kloakservice sig for fire år siden ind i DTVK. Og det har vist sig at være en god forretning.

I dag kører Thisted Kloakservice blandt andet tv-inspektion for Thisted Vand.

Faste aftaler
Investeringen i tv-inspektion har vist sig at være det helt rigtige. Vi har aftaler med bl.a. Thisted Vand og Morsø Forsyning, hvor vi kører TV-inspektion efter deres vedligeholdelsesplaner samt kontrollerer de nye ledningsstræk, der bliver etableret, forklarer indehaver Bjarne Bloch, der har overtaget virksomheden efter sin far.

Thisted Kloakservice beskæftiger i dag ni ansatte og har fem slamsugere og to tv-biler. Hovedområdet er udover tv-inspektion slamsugning og servicering af både private og offentlige kloaksystemer.

For medlemsvirksomhederne af DTVK er der en række krav, der skal opfyldes. Blandt andet udføres tv-inspektionen efter ensartede standarder beskrevet i Fotomanualen. Derudover stilles bl.a. krav til udstyret, tv-operatørerne skal være certificerede og efteruddannes løbende.

Og dermed er tv-inspektionen på forkant med udviklingen, for bl.a. forsikringsselskaberne stiller højere krav til tv-inspektion.

Digital rapportering
Alt udført tv-inspektion bliver indberettet og samlet i en database, og man skal være i stand til at rapportere digitalt til kommuner og forsyningsselskabers databaser.

- Vi mærker i stigende grad at forsikringsselskaberne nu også begynder at stille højere krav til tv-inspektion i forbindelse med skader på kloakker hos private. I modsætning til mange almindelige kloakmestre, så har vi dokumentation på al udført tv-inspektion, så forsikringsselskaberne dermed er sikret, at de ikke kommer til at udbetale erstatninger på et forkert grundlag, siger Bjarne Bloch.

Uvildig klageinstans vigtig
Thisted Kloakservice udfører bl.a. forsikringsarbejde for selskaberne Thisted forsikring, Topdanmark, Codan og IF Skadeforsikring.

- Det er også rigtig vigtigt, at der samtidig er en professionel kontrolordning og organisation som DTVK, der står bag os i forbindelse med tv-inspektion. Blandt andet er DTVK medlemmer underlagt en uvildig klageinstans, hvis der skulle opstå tvivlstilfælde med f.eks. bygherre. Det er med til at give tryghed for både bygherre og os som medlemsvirksomhed, siger Bjarne Bloch.

Thisted Kloakservice, der netop har vundet titlen som Årets Transportvirksomhed, omsatte i 2016 for 8,5 millioner kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109